30. 06. 2024 - 15:46
Ancelotti izdao naredbu da Real završi veliki posao: "Hoću da...
907
Shares
Ancelotti izdao naredbu da Real završi veliki posao:

Ancelotti izdao naredbu da Real završi veliki posao: "Hoću da je s nama za dvije sedmice!"

30. 06. 2024 - 15:46
0
Shares

Carlo Ancelotti misli ozbiljno i ništa ne želi prepustiti slučaju. Iako je u minuloj sezoni osvojio duplu krunu trofejni Talijan je svjestan da kroz nekoliko sedmica počinju novi izazovi te se kreće ispočetka.

Već neko vrijeme Real Madrida pokušava da angažuje fudbalera za kojeg se bore najbogatijih klubovi današnjice, a sada je Ancelotti izdao zahtjev da se transfer završi što je prije moguće.

Mladi Leni Yoro je za kratko vrijeme zaludio fudbalski svijeta, a na njega su posebno oko bacili Kraljevi i čine sve da se transfer završi što je prije moguće.

Real će pripreme za novu sezonu započeti sredinom jula zbog čega je navodno Ancelotti čelnicima poručio: "Hoću da je Yoro s nama za dvije sedmice!"Realu je prijeko potrebno pojačanje u odbrani pošto je Nacho otišao, dok je David Alaba povrijeđen te iz tog razloga Ancelotti ništa ne prepušta slučaju.

Francuski defanzivac ima 18 godina, visok je 191 cm te se u Realu nadaju da će njegovim dovođenjem riješiti stopersku poziciju za narednu deceniju. Svojevremeno su slično uradili sa Raphaelom VaraneomGlavna prepreka je očekivano Lille. Francuski klub traži 70 miliona eura, a PSG je taj koji je poslao najbližu ponudu u iznosu od 60 miliona.

Ipak, Real Madrid ima igračevo "da" i to je glavna uzdanica Kraljeva. Yoro je navodno posljednjih sedmica odbio ponude Manchester Uniteda i Liverpoola.

Madridski AS piše da je strategija prvaka Evrope poprilično jasna, a to je ispregovarati popust. Kraljevi su spremni ići do 40 miliona eura plus bonusi.

Yoro je ušao u posljednju godinu ugovora pa tako Lille nema previše izbora i složan je da je neophodno prodati velikog talenta francuskog fudbala.Iako je PSG poslao najbolju ponudu do sada klub sa sjevera Francuske je odlučan da Yora ne proda svom rivalu u Ligue 1 što također ide u prilog Kraljevima.

Inače, Real će pripreme početi sredinom jula, a krajem mjeseca će ići na američku turneju. U SAD-u će 31. jula igrati protiv Milana.

Igrači koji su ispali prije polufinala Copa Americe ili Eura će prema odluci Ancelottija putovati sa ekipom "preko bare".

Četvorici igrača Reala istekao ugovor 
Sa posljednjim danom mjeseca juna četvorici igrača Reala je istekao ugovor. U pitanju su Luka Modrić, Lucas Vazquez, Toni Kroos i Kepa Arrizabalaga.Kako sada stavi stoje Modrić i Vazquez će dobiti nove ugovore, odnosno jednogodišnje produženje o čemu se već uveliko piše.

Kepa se za sada vraća u Chelsea, ali ostaje otvorena mogućnost povratka u slučaju da Andriy Lunin napusti tim što bi značilo da bi Real morao tražiti novog golmana.

Kroos je već ranije najavio odlazak u penziju po završeku nastupa na Evropskom prvenstvu i njega više nećemo gledati u dresu Los Blancosa.

Učitaj još novosti