30. 06. 2024 - 08:19
UEFA: Penal je jer je registrovan otkucaj srca lopte. Trajao...
907
Shares
UEFA: Penal je jer je registrovan otkucaj srca lopte. Trajao je 500. dio sekunde

UEFA: Penal je jer je registrovan otkucaj srca lopte. Trajao je 500. dio sekunde

30. 06. 2024 - 08:19
0
Shares

Njemačka je pobijedila Dansku 2:0 u osmini finala Eura, a velike kontroverze izazvale su sudijske odluke Engleza Michaela Olivera. Tako i ona u 53. minuti, kada je dosudio penal iz kojeg je Njemačka zabila prvi gol. Centaršut Davida Rauma u prste je pogodio Joachima Andersena.

Sudija na terenu pustio je da se igra nastavi, ali onda je na intervenciju VAR-a pogledao situaciju i dosudio penal iz kojeg je Kai Havertz donio vodstvo Njemačkoj.

Ovakva sudijska odluka izazvala je ogorčenje Danaca. Andersen kategorički tvrdi da nije skrivio penal jer ga je lopta u prste pogodila iz neposredne blizini te navodi da se nogomet ne može igrati tako da trčiš s rukama iza leđa, ali odluka je donesena i to najgora po Dansku, piše index.hr.

UEFA je nakon meča objasnila: "Tijekom utakmice Njemačke i Danske, tehnologija koja se nalazi unutar službene lopte Eura pokazala je da je danski branič Joachim Andersen dirao loptu rukom unutar kaznenog prostora. U tom trenutku senzor u lopti je tačno zabilježio dodir igračeve ruke s površinom lopte.

"Otkucaj srca" lopte u tom trenutku, pokazan u televizijskom prijenosu, isti je kojeg je sudac vidio tijekom provjere situacije na terenu i pokazuje da je trenutak kontakta lopte i ruke trajao tačno 500. dio sekunde."

Učitaj još novosti