29. 06. 2024 - 21:16
ALKARAZ ODUŠEVLJEN ĐOKOVIĆEM: Poslao samo riječi hvale za Novaka
907
Shares
ALKARAZ  ODUŠEVLJEN ĐOKOVIĆEM: Poslao samo riječi hvale za Novaka

ALKARAZ ODUŠEVLJEN ĐOKOVIĆEM: Poslao samo riječi hvale za Novaka

29. 06. 2024 - 21:16
0
Shares

Karlos Alkaraz, aktuelni osvajač Vimbldona, trenirao je u Londonu sa Novakom Đokovićem pred start turnira od ponedjeljka i priznaje da je ostao u šoku. Najveći teniser svih vremena vratio se na teren nakon manje od tri nedjelje i mnogi nisu mogli da vjeruju da će uspjeti da tako brzo zaigra.

"Uvijek ću Novaka da stavljam na spisak favorita. Sa jedne strane, bio sam iznenađen zbog činjenice da je ovdke, u Londonu, ali i nisam iznenađen do kraja, jer svi znamo kako brine o sebi, kako se hrani, kako se odmara od takmičenja", kazao je Alkaraz za "Marku".

"Već sam mu rekao prije neki dan da to što on radi, rade super-ljudi. U dvije i po nedjelje već igra setove na veoma visokom nivou. Već je pokazao da se izuzetno dobro oporavlja", kazao je Španac.

Novak Đoković i Karlos Alkaraz odigrali su pet međusobnih mečeva i prava je šteta što ove godine nisu napravili spektakl. Prošle godine imali su čak četiri okršaja, uključujući i dva zaista velika, u polufinalu Rolan Garosa, kada je pobijedio Novak, i u finalu Vimbldona, kada je pobijedio Alkaraz. Bio je to veoma "tijesan" duel i mnogi se nadaju da bi Nole mogao da ovog jula dobije šansu za revanš.

Učitaj još novosti