29. 06. 2024 - 16:45
ORLOVI DOBIVAJU NOVOG SELEKTORA: Srbiju preuzima trener kojeg...
907
Shares
ORLOVI DOBIVAJU NOVOG SELEKTORA: Srbiju preuzima trener kojeg zovu

ORLOVI DOBIVAJU NOVOG SELEKTORA: Srbiju preuzima trener kojeg zovu "diktator" i koji je "stvorio" Džeku

29. 06. 2024 - 16:45
0
Shares

Dragan Stojković je ovih dana udarna tema u Srbiji, naravno zahvaljujući katastrofalnim izdanjima na Evropskom prvenstvu. Čini se da je samo pitanje dana kada će Piksi postati bivši, a uveliko se priča o njegovom nasljedniku

Spominjao se bivši njemački selektor Joachim Low, što bi mora se priznati, mogao da bude jako dobar izbor za Srbiju. No, Kurir navodi da je jedan od kandidata i Nijemac kojeg zovu "diktator" i koji je poznat po čeličnoj disciplini.Osim toga, nama u BiH dobro je poznat jer je doveo Edina Džeku u Njemačku, u Wolfsburg, pa su zajedno proslavili naslov Bundeslige, a u timu je bio i nekadašnji bh. reprezentativac Zvjedan Misimović.

Dakako, riječ je o 70-godišnjem Felixu Magathu, koji se dokazao kao trener vodeći Herthu, Wolfsburg, Schalke, Bayern, Stuttgart, Eintracht, Werder, Nurnberg i HSV.Ukupno je tri puta proglašavan za trenera godine u Bundesligi. Uostalom, jedini je trener u historiji njemačkog fudbala koji je dve godine uzastopno osvajao duplu krunu, Bundesligu i Kup Njemačke. I to sa Bayernom, 2005. i 2006. godine.

Magath se povezivao sa Ganom, a u nekoliko navrata je bio kandidat za selektora Bosne i Hercegovine. Sada je navodno ponuđen Fudbalskom savezu Srbije, ali još uvijek je daleko od posla.Podsjetimo da su Orlovi u prvom kolu poraženi od Engleske, zatim su u 95. golom Luke Jovića došli do boda protiv Slovenije, a u meču "odluke" nisu uspjeli doći do gola protiv Danske i tih 0:0 bilo je nedovoljno za osminu finala.

Kao da je proklet: Da je znao šta će ga zadesiti Kostić bi poželio da ne igra za Srbiju na Euru
Filip Kostić je jedan od najvećih gubitnika Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Da je znao šta će ga zadesiti možda bi u sebi poželio da uopšte ne nastupi na kontinentalnom turniru.

Za Kostića se može reći da je prva žrtva fijaska Srbije na Evropskom prvenstvu. Ispadanje u grupnoj fazi nakon lošeg izdanja obično znači i manjak potražnje.

Fudbaler Juventusa je trebao biti jedna od uzdanica Dragana Stojkovića tokom turnira, ali njegov nastup je trajao svega 43. minute. Bilo je to u meču prvog kola sa Engleskom.

Našao se Kostić u startnoj postavi, ali se povrijedio u finišu prvog dijela te je morao napustiti igru. Ustanovljeno je kako je zadobio povredu ligamenata.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti