29. 06. 2024 - 12:05
Je li ovo zadnji gol Džeke za Fenerbahče prije dolaska u Hajduk?
907
Shares
Je li ovo zadnji gol Džeke za Fenerbahče prije dolaska u Hajduk?

Je li ovo zadnji gol Džeke za Fenerbahče prije dolaska u Hajduk?

29. 06. 2024 - 12:05
0
Shares

FENERBAHČE je pobijedio rumunjski Petrolul 2:1 u pripremnoj utakmici uoči nove sezone.

Petrolul je poveo golom Marija Bratua u 35. minuti, a izjednačio je Edin Džeko šest minuta kasnije. Sjajni 38-godišnji centarfor primio je dugu loptu, lažnim udarcem prevario čuvara i krasno pogodio u suprotni kut. Miha Zajc je zabio u 59. minuti za preokret i pobjedu Fenerbahčea.

S obzirom na to da brojni mediji pišu kako je Džeko blizu dolaska u splitski Hajduk, ovo bi mu mogao biti posljednji gol za Fenerbahče, klub u koji je stigao prošle godine i za koji je u prvoj sezoni zabio 25 i asistirao za deset golova. Time je dokazao da, unatoč godinama, može i dalje igrati na visokoj razini.

Sjajni napadač Bosne i Hercegovine uz Fenerbahče igrao je još za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter. Za Romu je nastupao od 2015. do 2021. godine, a ondje je jednu sezonu igrao s Nikolom Kalinićem, bivšim napadačem, a sada sportskim direktorom Hajduka.

Kalinić je u ulozi sportskog direktora Hajduka ključan čovjek za dogovaranje transfera. Poznata je i Džekina naklonost Hajduku. Naime, njegov najbolji prijatelj je Senijad Ibričić, veliki miljenik Torcide. Džeko također ima poveznicu s Hrvatskom tako što je u Dubrovniku vlasnik restorana, a Ibričić je prije dvije godine ovako govorio:

"Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja bih, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio da zaigra za naš Hajduk. Ali opet, u ovom trenutku to nije realno. No, tko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme."

(Index.hr)

Učitaj još novosti