28. 06. 2024 - 16:38
STIGLE SJAJNE VIJESTI ZA ĐOKOVIĆA SA VIMBLDONA: Bolje nego što...
907
Shares
STIGLE SJAJNE VIJESTI ZA ĐOKOVIĆA SA VIMBLDONA: Bolje nego što je očekivao

STIGLE SJAJNE VIJESTI ZA ĐOKOVIĆA SA VIMBLDONA: Bolje nego što je očekivao

28. 06. 2024 - 16:38
0
Shares

Novak Đoković saznao je ko mu stoji na putu do 25. grend slem titule i šta ga čeka na Vimbldonu.Novak Đoković igraće na Vimbldonu, jasno je to svima sada poslije žreba za treći grend slem sezone. Trening koji je odradio sa Janikom Sinerom očigledno mu je potvrdio da može da se takmiči i da igra na najvišem nivou. Da to nije slučaj, povukao bi se sa turnira prije žrijeba i prepustio bi to mjesto nekom drugom. Ovako dvadesetak dana poslije operacije meniskusa uspio je da se oporavi i da dođe u London.

Žrijeb je završen, zna imena protivnika na putu do osme vimbldonske titule i 25. grend slem trofeja. Jasno je da je najveći problem u svemu ovome nedostatak mečeva. Novak tako funkcioniše kroz cijelu karijeru i činjenica da nije bio u stanju da trenira više i da proba da podigne još više svoju formu i nivo igre mogla bi da bude najveća prepreka u Londonu.

Zbog svega toga bilo je bitno i da li će ga sreća pogledati na žrijebu i može se reći da je Fortuna bila na njegovoj strani. Imaće dovoljno vremena da pronađe pravi ritam i da bude što bliže svom maksimumu. Posebno zbog toga što će u prva tri kola imati rivale od kojih je mnogo kvalitetniji i koji bi trebalo da mu posluže kao neka vrsta treninga za ono što slijedi.Prvi protivnik biće mu kvalifikant iz Češke Vit Kopriva (27). Njih dvojica se do sada u karijeri nisu sastajali. Podatak da je Čehu najveći uspjeh u karijeri 111. mesto i da nije osvojio nijednu titulu govori o velikoj razlici između njih dvojice.

Rival u drugom kolu biće mu ili kvalifikant iz Španije Alehandro Moro Kanjas ili dobitnik specijalne pozivnice iz Velike Britanije Džejkob Firnli. Ni sa jednim ni sa drugim se do sada nije sastao. Britanac ima 22 godine i nalazi se na 271. mjestu na rang listi, dok je Španac godinu dana stariji, trenutno je 189. na listi, a najveći uspjeh mu je 172. mjesto. Još jedan meč koji bi trebalo da bude rutina za Novaka.

Prema projektovanom žrijebu u trećem kolu rival bi trebalo da mu bude Tomas Martin Ečeveri (Argentina) ili Aleksej Popirin (Australija). To bi mogao da mu bude prvi veći test. Sa Argentincem je igrao tri puta i sva tri puta je slavio. Sa Australijancem se susreo dva puta i dobio je oba meča. Zanimljivo je da se sa obojicom susreo na ovogodišnjem Australijan openu.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti