28. 06. 2024 - 16:34
FAYE PONOVO ŠOKIRAO SVE: Prije godinu stigao u Barcelonu,a...
907
Shares
FAYE PONOVO ŠOKIRAO SVE: Prije godinu stigao u Barcelonu,a sada pravi transfer karijere

FAYE PONOVO ŠOKIRAO SVE: Prije godinu stigao u Barcelonu,a sada pravi transfer karijere

28. 06. 2024 - 16:34
0
Shares

Mladi Senegalac Mikayil Faye bio je u centru pažnje sredinom 2023. godine kada je iz redova Kustošije hrvatskog niželigaša prešao u Barcelonu.Uspio je mladi Faye u omladinskoj Primeri odigrati 33 utakmice, te nije debitovao za prvi tim ovog kluba, ali koga sada briga za to.

Za manje od mjesec dana ovaj fudbaler će napuniti 20 godina, a sada je ponovo napravio novi senzacionalan transfer.

Iako nije upisao niti jedne jedine minute u dresu Barcelone ni to mu nije smetalo da napravi novi sjajan transfer i da za ogroman novac ode iz španskog giganta.Barcelona je Fayea kupila prije samo godinu dana, a tada su ga Kustošiji platili ukupno 1.5 miliona eura.

Dakle, nakon 33 odigrane utakmice u B timu Barcelone Faye ne toliko impresionirao da je dogovorio odlazak u Porto i to za ogromnih 15 miliona eura.

Probali su u Barceloni zadržati Fayea, ali obzirom na financijsku situaciju u kojoj se nalaze to nije bilo moguće, te su bili primorani da ga prodaju.Španski mediji tvrde da je Porto bio najkonkretniji, ali i najbrži, te je dogovorio njegov potpis za 15 miliona eura.

Ostaje da vidimo da li će odmah dobiti priliku da zaigra za prvi tim Porta ili će kao i u Barceloni prvo igrati za B tim.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti