28. 06. 2024 - 15:47
POTPISUJE UGOVOR NA DVIJE GODINE: Kenan Pirić ima novi klub
907
Shares
POTPISUJE UGOVOR NA DVIJE GODINE: Kenan Pirić ima novi klub

POTPISUJE UGOVOR NA DVIJE GODINE: Kenan Pirić ima novi klub

28. 06. 2024 - 15:47
0
Shares

U protekle dvije godine Pirić je sa dosta uspjeha branio na golu AEK-a iz Larnace, ali po završetku sezone došlo je vrijeme za razlaz.

Posebno dobre partije Pirić je pružao u Evropskoj ligi gdje je sasvim sigurno skrenuo pažnju na sebe, a nije dugo reprezentativac Bosne i Hercegovine bio bez kluba.

Nekoliko klubova se raspitivalo za njegove usluge, a navodno su veliki nteres pokazale ekipe Arisa, te Rostova, međutim Pirić se nije odlučio niti za jednu od ove dvije destinacije.Nezvanične informacije do kojh je došao SportSport kažu da je Pirić dogovorio ugovor na dvije godine, te da će je ugovor u te dvije godine vrijedan ukupno dva miliona eura bruto.

Jasno je da će od tog novca i Kenan Pirić jako dobro zaraditi, ali još uvijek se zvanična potvrda transfera čeka od strane njegovog novog kluba.

Pirić je sasvim sigurno impresionirao čelnike Antalyasproa i na prijateljskoj utakmici naše reprezentacije protiv Italije na kojoj je bio zaista fenomenalan na golu.Pirić ima iskustvo branjenja u Turskoj jer je prije dvije godine nosio res Goztepea iz kojeg je i otišao na Kipar.

Kada je riječ o reprezentaciji Bosne i Hercegovine sakupio je ukupno osam nastupa u najdražem dresu.

Nije Pirić jedini reprezentativac Bosne i Hercegovine koji će ovog ljeta promijeniti sredinu, jer će isto uraditi i Ahmedhodžić, a vrlo vjerovatno i Demirović, pa možda i Dedić.

Naime, Ahmedhodžić se povezuje sa nekoliko klubova iz Serije A, a navodno su najveći interes za njegove usluge pokazali Napoli i Atalanta.Sa druge strane Demirović također navodno ima ponude Milana i Rome, ali se u priču prije nekoliko dana uključila i ekipa Stuttgarta koja ga želi dvoesti u svoje redove.

Kada je riječ o Dediću i on se nalazi na radaru Napolija, ali je veliki interes pokazao i Inter, te ostaje da vidimo kakve će odluke donijeti naši reprezentativci.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti