28. 06. 2024 - 09:56
Naša najbolja juniorska bokserka Šejla Biberović danas ide po...
907
Shares
Naša najbolja juniorska bokserka Šejla Biberović danas ide po evropsku medalju

Naša najbolja juniorska bokserka Šejla Biberović danas ide po evropsku medalju

28. 06. 2024 - 09:56
0
Shares

Evropsko juniorsko prvenstvo u boksu koje se ove godine održava u Sarajevu približava se završnim borbama.

U petak, 28. juna, boje Bosne i Hercegovine će u polufinalu kategorije za djevojčice (-50kg) braniti Šejla Biberović. U Savezu ne kriju oduševljenje zbog sjajnih rezultata Biberović."Veliko hvala Šejli Biberović i cijelom timu koji stoji iza nje za radu i trudu koji je doveo do ovog rezultata. Svi u Bokserskom savezu Bosne i Hercegovine smo ponosni na njen rezultat i navijamo za što bolji plasman, te se nadamo još jednoj pobjedi danas", kazao je predsjednik Bokserskog saveza Bosne i Hercegovine Predrag Bartula.

Danas, 28. juna, u hotelu Hills se od 14 sati održavaju polufinalne borbe, sutra slijedi pauza, a finalni mečevi su zakazani za 30. juni.

"Treća borba današnjeg dana je upravo meč Šejle Biberović protiv Mađarice Petriman Patricije. Ukoliko dobije borbu, Šejla ide na zlato i finale. Ukoliko ne, ona je ovim rezultatom već osigurala zagarantovanu bronzanu medalju, što je najveći uspjeh naše reprezentacije na turniru. Šejla šalje važnu poruku za sve djevojčice i djevojke širom naše zemlje i njena priča je već inspiracija koju su prepoznali mnogi", dodao je generalni sekretar Adnan Pašić.

Evropsko juniorsko prvenstvo u Sarajevu je već ocijenjeno od generalnog sekretara EUBC-a Kirilla Shchekutyeva i predsjednika EUBC-a Ioannis Filippatosa, kao jedno od najbolje organiziranih u ovoj kategoriji, uz posebne pohvale za izuzetnu posjećenost događaja i sjajan interes domaće javnosti. 

Učitaj još novosti