27. 06. 2024 - 22:21
Nizozemac stigao u Borac, pa ispalio: Volio bih da osvojimo...
907
Shares
Nizozemac stigao u Borac, pa ispalio: Volio bih da osvojimo Ligu prvaka, ali prvi cilj je proći prvo pretkolo

Nizozemac stigao u Borac, pa ispalio: Volio bih da osvojimo Ligu prvaka, ali prvi cilj je proći prvo pretkolo

27. 06. 2024 - 22:21
0
Shares

FK Borac je, u odnosu na prošlu sezonu, znatno promijenio ekipu, a ovog ljeta je banjalučki klub pojačalo čak devet igrača.

Jedan od njih je i nizozemski štoper, Bart Meijers, koji je govorio za zvaničnu klupsku stranicu o prvim impresijama po dolasku u tim sa Gradskog stadiona, ali i o ambicijama banjalučke ekipe.

Meijers je, prije svega, poručio kako je sretan što je došao u Banjaluku, te je dodao da je čast doći u klub koji je osvojio titulu.

- Prije svega, jako sam sretan što sam ovdje. Doći u klub koji je osvojio titulu je čast, sretan sam što sam ovdje. Svi momci su zaista dobri, otvoreni i gostoljubivi. Jedva čekam da nastavim treninge. Prvi utisak svih mi je da su jako dobri, ako mi treba pomoć, mogu se obratiti bilo kome, tako da mi je prvi utisak jako dobar, kazao je Meijers, prenosi sport1.ba.

Meijers je u redove Borca, odnosno u WWin ligu BiH, stigao iz Rumunije, s obzirom na to da je prethodne četiri godine branio boje Petrolula, a na pitanje da uporedi ove dvije lige, dao je sljedeći odgovor.

- Pošto do sada nisam igrao u BiH, teško mi je porediti, ali, ako gledamo kvalitet igrača koje imamo, mislim da imamo jako dobru ekipu i možemo postići velike uspjehe ove sezone kao prošle. U Rumuniji je također dobra liga, veliki broj momaka igra i za reprezentaciju Rumunije. Nivo je visok, ali, kao što sam rekao, teško je uporediti za sada, kazao je Meijers.

Meijers vjeruje da Borac može odbraniti titulu, ali, prije svega, očekuje da banjalučka ekipa savlada Egnatiju i plasira se u drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

- Što se tiče ličnih ciljeva, naravno da igram i da postanemo ponovo šampioni, braneći što bolje i da primimo minimalan broj golova. Volio bih da osvojimo Ligu šampiona, možda je to previše, ali prvi cilj nam je da prođemo u naredno kolo. To nam je cilj kao ekipi, a i lično meni, istakao je Meijers.

Učitaj još novosti