27. 06. 2024 - 19:34
"NEĆE SRBI DA BUDU 17. ILI 21. U EVROPI U BILO ČEMU" Vučić o...
907
Shares

"NEĆE SRBI DA BUDU 17. ILI 21. U EVROPI U BILO ČEMU" Vučić o stanju u fudbalu: Moj posao nisu ostavke, ali...

27. 06. 2024 - 19:34
0
Shares

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio javnosti povodom brojnih aktuelnih tema.

Vučić je govorio i o neuspjehu Srbije na Evropskom prvenstvu.

- Ne bavim se time i neću da uđem u klub onih koji će da pljuju po Piksiju i Džajiću. Narod je zaslužio više i to mislim, kao i za rukomet. Ne mrzim nikog, nema ništa protiv nikoga. Za sedam do 10 dana ćemo hladne glave svi da razgovaramo o rukometu, fudbalu, da imamo ozbiljnije rezultate, kako da prevaziđemo gubitnički pristup. Hoćemo da budemo srećni samo kad pobeđuje - rekao je Vučić.

- Ne može 300 godina da nadoknadimo, gde zaostajemo. Nisam srećan kada smo na sredini. Srećan sam kada smo u prvih pet ili šest. Nisam srećan kada smo 20. ili 35. Ne mogu da budem srećan. Dođe i tada neko vreme, ali nisam srećan, samo to da promenimo. Ne moramo da budemo prvi, da uđemo u 8 ili 16, kažite koliko košta i šta da uradimo. Ulažemo veliki novac. To je veliki novac. Na EURO smo u vrhu po tome, samo tražimo rezultate. Sešću i sa jednim i drugim Draganom, sešće važniji ljudi, ali ja ću sesti sa njima - navodi predsjednik Srbije.

- Moj posao nisu ostavke, ali očekujem promene. Kako će se desiti ili se neće desiti, niko neće da se zadovoljava lošim mestima ni u čemu. Nemojte da se ljutite ako to ne možete da ispratite. Nećemo da budemo 17. ili 21. u Evropi u bilo čemu, hoće Srbi da budu u vrhu, ako to mogu Hrvati juče, Gruzija danas, ajmo i mi. Ništa tu nije strašno ili skandalozno, ne zaboravite da su uspesi u fudbalu veći nego što su bili, zli jezici će reći jer ima više timova, ali mi smo se plasirali i na EURO i Mundijal, naši klubovi daju manji doprinos nego ranije, to ide u korist Stojkoviću, ali mi smo se nadali većem i boljem rezultatu. Nadam se da će to biti u budućnosti bolje. Napravićemo bolji rezultat sledeće kvalifikacije - podvukao je Aleksandar Vučić.

Učitaj još novosti