27. 06. 2024 - 16:34
Sarajevo otišlo na pripreme u Sloveniju, evo na koga računa...
907
Shares
Sarajevo otišlo na pripreme u Sloveniju, evo na koga računa Zoran Zekić: Na listi igrača koji ne putuju nekoliko iznenađenja

Sarajevo otišlo na pripreme u Sloveniju, evo na koga računa Zoran Zekić: Na listi igrača koji ne putuju nekoliko iznenađenja

27. 06. 2024 - 16:34
0
Shares

Ekipa FK Sarajevo otputovala je u Sloveniju na drugi dio priprema.

Na spisku trenera Zekića našli su se: Đuričković, Matanović, Rogić, Soldo, Rockov, Jović, Oliveira, Kyeremeh, Čataković, Duraković, Guliashvili, Nurković, Anđušić, Mustafić, Mehmedović, Julardžija, Buljubašić, Beganović, Mujkić, Čelik, Tiro, Mušija, Đorđević, Ristić, Hamzić i Alajmović.

“Zadovoljan sam prvim dijelom priprema koje smo obavili u Sarajevu. Idemo u Sloveniju primarno kako bi igrali utakmice, jer to u Sarajevu nismo mogli. Ekipa koja putuje u Sloveniju pokazala je dobar odnos prema zahtjevima koje smo postavili pred njih i očekujem da još jače nastave u nastavku priprema. Za sada je ovo ekipa na koju računam”, poručio je Zekić.

Inače, vidljivo je da je trener Zekić s prozivke prekrižio neke igrače, pa tako na spisku putnika nema mladog golmana Farisa Mehića, te bekova Enedina Mulalića i Tarika Kapetanovića (koji se još oporavlja od neugodne povrede), povrijeđenog Anesa Krdžalića, Talhe Tabakovića, Seida Pramenkovića i velikog pojačanja Adalberta Penerande.

FK Sarajevo će, podsjećamo, u Sloveniji odigrati tri prijateljske utakmice, protiv UTA Arad već sutra, Shakhtara iz Donetska 29. juna, te Olimpije na dan povratka u Sarajevo 3. jula.

Učitaj još novosti