27. 06. 2024 - 16:17
DETONACIJA! Piksija na klupi Srbije mijenja JOAKIM LEV?...
907
Shares
DETONACIJA! Piksija na klupi Srbije mijenja JOAKIM LEV? Kontaktiran prije odlaska na EURO, evo i zbog ČEGA! Ovo su DETALJI pregovora!

DETONACIJA! Piksija na klupi Srbije mijenja JOAKIM LEV? Kontaktiran prije odlaska na EURO, evo i zbog ČEGA! Ovo su DETALJI pregovora!

27. 06. 2024 - 16:17
0
Shares

Dragan Stojković Piksi je, prema informacijama iz srbijanskih medija, već bivši i Fudbalski savez Srbije se sprema da postavi novo ime na mjesto selektora "Orlova". 

Kako piše portal "Republika", spremno je pravo iznenađenje i "bomba", a riječ je o njemačkom stručnjaku Joakimu Levu (Joachim Loew). 

Kontakt sa Joakimom Levom ostvaren je još proljetos, saznaje Kurir, kada su vođeni pregovori sa Draganom Stojkovićem Piksijem oko novog ugovora. Dio vrha FSS bio je protiv produženja ugovora prije početka Evropskog prvenstva, a Piksi je navodno u jednom trenutku rekao da neće voditi nacionalni tim, ukoliko ne potpiše. Iz tog razloga uspostavljena je veza sa Joakimom Levom, koji se već tada zainteresovao za novi posao.

Slavi Nijemac je bez angažmana, ima 64 godine, a 15 godina je bio selektor "Elfa" - od 2006. do 2021. godine. 

Kao niko dosad, spojio je pet velikih takmičenja, a najveći uspjeh mu je osvajanje Mundijala 2014. godine. 

Podsjećamo, Srbija je doživjela debakl na Euru u Njemačkoj, pošto su ispali u grupnoj fazi kao posljednja reprezentacija u grupi, iza Engleske, Danske i Slovenije. 

Kola su se slomila na selektoru Stojkoviću, a čak, kako su prenijeli srbijanski mediji, došlo je i do pobune glavnih zvijezda u reprezentaciji, koje je predvodio kapiten Dušan Tadić. 

Pored Joakima Leva, odlično se kotira i Italijan Andrea Pirlo. Za razliku od Nijemca, Italijan nije kontaktiran. Razlog je krajnje jasan, Lev je prvi pik i tek u slučaju da ne prihvati pregovore sa Fudbalskim savezom Srbije, oni bi se okrenuli drugim rješenjima, samim tim i Pirlu, koji ima bogatu igračku, ali ne toliko trenersku karijeru.

 

Učitaj još novosti