27. 06. 2024 - 15:00
DŽUMHUR PREDAO MEČ: Ostao bez glavnog trunira Wimbledona
907
Shares
DŽUMHUR PREDAO MEČ:  Ostao bez glavnog trunira Wimbledona

DŽUMHUR PREDAO MEČ: Ostao bez glavnog trunira Wimbledona

27. 06. 2024 - 15:00
0
Shares

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije se uspio plasirati u glavni turnir Wimbledona. Sarajlija je predao meč finala kvalifikacija Alejandru Moru Canasu, nakon što je Španac vodio 2:0 u setovima, dok je u trećem bilo 1:0 za Džumhura u gemovima.Prvi set odlično je otvorio Španac, jer je napravio brejk već u drugom gemu i odlično servirao, te poveo 3:0.

Zaigrao je bolje Džumhur u nastavku i vratio brejk zaostatka u devet gemu. Uslijedili su dobri servisi i meč je vraćen u egal 5:5. Na kraju je taj-brejk je odlučivao u prvom setu, a tamo se bolje snašao 189. igrač svijeta, kome je pripala borba u taj-brejku rezultatom 8:6 i tako je stigao do vodstva.

23-godišnjak iz Madrida nastavio je sa dobrom igrom i na startu drugog setu. Odmah je napravio brejk, zatim potvrdio oduzet servis protivniku, te poveo 2:0.

Konsolidovao se Džumhur osvojio prvi gem u drugom setu, ali je morao tražiti medicinski tajm-aut.

Nije bio u nastavku na svom nivou bh. teniser, pa je Moro još jednim brejkom priveo došao nadomak plasmana u glavni žrijeb. Ipak, nije se predavao Damir, pa je vratio jedan brejk zaostatka i stigao, a onda i na svoj servis spasio dvije meč lopte i smnajio na 4:5.

Ali, više od toga nije mogao i španski teniser novi brejkom sitgao je do 2:0 u setovima (4:6).

Treći set započeo je vodstvom Džumhura 1:0 u gemovima, ali je ubrzo bh. teniser morao predati meč zbog povrede.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti