27. 06. 2024 - 12:08
NEMA PREDAJE: Đoković želi da osvoji zlato na Olimpijskim...
907
Shares
NEMA PREDAJE: Đoković želi da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu,trenira bez obzira na povredu

NEMA PREDAJE: Đoković želi da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu,trenira bez obzira na povredu

27. 06. 2024 - 12:08
0
Shares

Novak Đoković ima 37 godina. Ima i načeto koleno. Ima iza sebe i operaciju meniskusa. Iako tvrdi da su godine za njega samo broj, priznaće vam da se njegovo telo ne oporavlja kao kada je imao 27.

Na sve to ima i jednu veliku želju. Hoće da osvoji zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Nikada nije uspeo Nole da dođe do najsjajnijeg odličja na Igrama, a ove godine pokušaće to na podlozi koja mu najmanje odgovara – šljaci.I zato se postavlja logično pitanje: odakle Novak samo 18 dana posle operacije na treningu na travi? I kako je uopšte došlo do toga da uzme u razmatranje da igra Vimbldon kada ga od 27. jula čekaju obaveze na šljaci?

Gde prestaje logika, počinje genijalnost ili ludost Novaka Đokovića. U zavisnosti od toga šta uradi na Vimbldonu (ako odluči da igra) odnosno na Olimpijskim igrama, videćemo koliko se isplatio tako brz povratak na teren.Niko od nas nije najbolji teniser sveta, niko od nas nije jedan od najboljih sportista na planeti, a niko nije ni jedan od psihološki najjačih takmičara na Zemlji. Niko od nas nema tu glad za uspehom i trofejima kakvu ima Nole. Jednostavno, želi da se bori za sve pehare i ne želi od bilo kojeg da se oprosti bez borbe. Zato verovatno i ne razumemo Novakovu odluku da trenira na travi, podlozi na kojoj upravo kolena najviše trpe, i gde su klizanja učestala. Jedan pogrešan pokret, može da izazove noćnu moru (pogledajte samo tokom sedmice za nama koliko se igrača i igračica povuklo sa turnira na travi jer ne žele da rizikuju teže povredne i dužu pauzu u sezoni), a tek ga čeka prelazak na šljaku, koja je fizički najzahtevnija podloga.

Ono što bi u ovom trenutku trebalo jeste da pokažemo veru da Đoković zna šta radi. Ne smemo da sumnjamo u njegovu odluku koliko god nam ona u ovom trenutku nelogično zvučala. Većini je bilo nelogično i da sa jednim zdravim kolenom nastavi meč protiv Serundola na Garosu, pa je nastavio i pobedio, većini nije bila logična ni odluka da igra sa rupturom mišića na Australijan openu 2022. godine, pa je igrao i osvojio. Dakle, znao je šta radi.

Učitaj još novosti