26. 06. 2024 - 22:19
NEDAVNO ODBIO POSAO NA KLUPI MANCHESTER UNITEDA: Zidane...
907
Shares
NEDAVNO ODBIO POSAO NA KLUPI  MANCHESTER UNITEDA: Zidane odvodi  vrijedno pojačanje

NEDAVNO ODBIO POSAO NA KLUPI MANCHESTER UNITEDA: Zidane odvodi vrijedno pojačanje

26. 06. 2024 - 22:19
0
Shares

Legendarni francuski nogometaš i sadašnji trener Zinedine Zidane nedavno je navodno odbio posao na klupi Manchester Uniteda.

Razmatrali su čelnici popularnih ‘Crvenih đavola’ trenerske opcije na tržištu, sudbina Ten Haga na Old Traffordu je jedno vrijeme bila posebno neizvjesna, ali je Nizozemac na kraju ipak ostao menadžer Uniteda.

Prije nekoliko mjeseci su, ako je vjerovati brojnim inostranim medijima, vlasnici giganta iz crvenog dijela Manchestera ponudili Zidaneu poziciju šefa struke u klubu. No, jedan od najboljih veznjaka svih vremena nije želio doći na ‘Teatar snova’.

Nije prošlo mnogo vremena od tada, a španski i francuski mediji tvrde da će upravo Zidane pokvariti ogroman transfer Unitedu i fantastično pojačanje sredini svom najvoljenijem klubu, Real Madridu.

Naime, supertalentovani defanzivac iz Francuske, Leny Yoro, blizu je toga da pojača redove ‘Kraljevskog kluba’ iako se engleski gigant grčevito bori za njegov potpis.

Upravo je Zidane odigrao ključnu ulogu i nagovorio sunarodnjaka da umjesto Manchester Uniteda odabere Real Madrid, što će gotovo sigurno i biti konačan rasplet. Jedno je jasno, ‘Zizou’ će poslije ovakvih poteza biti poprilično nepoželjno lice kod svih u Unitedu.

Učitaj još novosti