26. 06. 2024 - 21:19
NAKON REMIJA PROTIV UKRAJINE: De Bruyne držao emotivan govor
907
Shares
NAKON REMIJA PROTIV UKRAJINE: De Bruyne držao emotivan govor

NAKON REMIJA PROTIV UKRAJINE: De Bruyne držao emotivan govor

26. 06. 2024 - 21:19
0
Shares

Reprezentacija Belgije odigrala je 0:0 protiv Ukrajine, te je završila kao drugoplasirana u grupi E.To znači da će Belgija igrati protiv Francuske u okviru osmine finala, a utakmica se igra 1. jula 2024. godine sa početkom od 18 sati.

Belgijanci su pružili zaista lošu partiju i u ove tri utakmice nisu pokazali ništa od onoga što se od njih očekivalo.

U prvom poluvremenu utakmice protiv Ukrajine viđena je po jedan šansa pred oba gola.Sa druge strane Ukrajina je imala priliku u 42. minuti kada je Yaremchuk ubacio, ali Dovbyk je malo kasnio.

Drugo poluvrijeme bilo je jako dosadno sve do 73. minute kada je Carrasco primio loptu u kaznenom prostoru, ali je Trubin odbranio njegov udarac.

Dvije minute kasnije šansa za Dovbyka koji dobro šutira iz kaznenog prostora, ali je njegov udarac u posljednji trenutak blokiran.

Probao je Dovbyk i u 79. minuti utakmice, ali lopta ide malo pred gola i propada velika šansa za Ukrajinu.

Napali su Ukrajinci u posljednjih deset minuta u nadi da mogu postići gol i na taj način izboriti prolaz u osminu finala Evropskog prvenstva.Probao je Malinovsky u 82. minuti kada je dobro šutirao, ali je golman Belgije u posljednji trenutak reagovao i odbranio njegov udarac.

Posljendju priliu na utakmicu imao je upravo Malinovsky u 88. minuti, ali ni tada nije bio precizan i utakmica je završena sa 0:0.

Nakon utakmice navijači Beglije žestoko su izviždali svoje igrače, a to se nikome od njih naravno nije dopalo.

Prvo je De Bruyne održao emotivan govor upućen svojim saigračima, a sve je odlučio snimiti kamerman.Nakon njega krenuo je govoriti selektor Tedesco, ali je vido da se kamerman približio da sve snima i to ga jako iznerviralo.

Odlučio je Tedesco zaprijetiti kamermanu, te krenuti na njega, ali je on odmah odlučio da se odmakne od njega.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti