26. 06. 2024 - 19:38
NEOČEKIVANO ZA SVE: Napadač koji je odbio igrati za BiH...
907
Shares
NEOČEKIVANO ZA SVE: Napadač koji je odbio igrati za BiH napušta Partizan,naredni klub nije dovoljno dobar

NEOČEKIVANO ZA SVE: Napadač koji je odbio igrati za BiH napušta Partizan,naredni klub nije dovoljno dobar

26. 06. 2024 - 19:38
0
Shares

Samed Baždar je u proteklih nekoliko mjeseci definitivno bio u centru pažnje nogometne javnosti kako u Srbiji tako i u Bosni i Hercegovini.

Naime, razlog je bio taj što se u nekoliko navrata povezivao sa nastupom za reprezentaciju BiH, ali nedavno je postalo jasno da od toga neće biti ništa.

Odlučio je igrač iz Novog Pazara da nosi dres Srbije, a mnogo se govorilo o njegovom odlasku iz Partizana u posljednje vrijeme. Očekivalo se da će Baždar karijeru nastaviti u Evropi i da će izabrati jako dobar klub za svoj razvoj obzirom da se radi o velikom talentu.

Međutim, svi su danas ostali u šoku kada su beogradski mediji objavili informaciju da je Partizan prodao zvijezdu. Prema tvrdnjama tamošnjih izvora Baždar je prodat za 3 milijuna eura, ali ne ide niti u jednu od najjačih liga na svijetu kao što se to očekivalo.

Baždar će karijeru nastaviti na totalno drugom kontinentu, a radi se o Aziji, te će zaigrati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. On prelazi u ekipu Al-Aina.

Bez ikakve dileme je ovo ogromno iznenađenje za sve u Srbiji i šire jer su Baždara očekivali u nekom od najpopularnijih prvenstava Starog kontinenta. Osim toga, mnogi su mišljenja da je ovakvim potezom sebi i “okončao karijeru” sa svega 20 godina.

(sportam.info)

Učitaj još novosti