26. 06. 2024 - 09:59
PIKSI POTPUNO OTVORIO DUŠU POSLIJE ISPADANJA S EP! Otvoreno O...
907
Shares
PIKSI POTPUNO OTVORIO DUŠU POSLIJE ISPADANJA S EP! Otvoreno O SVEMU

PIKSI POTPUNO OTVORIO DUŠU POSLIJE ISPADANJA S EP! Otvoreno O SVEMU

26. 06. 2024 - 09:59
0
Shares

Fudbaleri Srbije su grupnu fazu na Evropskom prvenstvu okončali na posljednjem mjestu u grupi, poslije večerašnjeg remija sa Danskom.

Orlovi su tako završili svoj put na Evropskom prvenstvu, a sada se novinarima obratio selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi:

- Pa, idemo kući, verovatno idemo kući... Ostaje razočaranje zbog rezultata, nismo uspeli da napravimo taj korak koji nam je falio. Meč je bio izjednačen, tražila se jedna šansa, jedan gol. Nije nikakva tragedija, ja sam ponosan za ove momke. Nismo bili vreća za udaranje. Grupa je bila izjednačena, ne vidim nikakvu tragediju! Treba da budemo ponosni, zavalio bih se navijačima na velikoj podršci, to mnogo znači - rekao je Piksi na početku izlaganja.

Upitan je Piksi o obačenim čašama nakon utakmice od strane srpskih navijača.

- Molim vas postavite mi pitanje o utakmici. Nije moj posao da se bavim čašama.

U drugom poluvremenu viđena je jedna sporna situacija, kada je Mitrović u protivničkom šesnaestercu pao na teren poslije kontakta sa rivalom.

- Teško je sa klupe videti i znati šta se tačno dogodilo. Video sam da se žalio. Znamo da se takve situacije dešavaju u fudbalu. Igrači ponekad osećaju i misle drugačije od sudija.

Hoće li Piksi i dalje ostati selektor Srbije?

- To nije pitanje za mene, niti klauzula u ugovoru nema. Da bi me bolje razumeo, nemam čega da se stidim. Idem uzdignute glave. A to što se nisi kvalifikovao za drugu rundu? Kakve to veze ima, to je sport. Gde je to bilo da nismo dali sve od sebe. Jedan strahovit napredak u defanzivi. Svaki dan smo radili na tome i izgleda smo uspeli. Nema razloga za bilo kakvom tragedijom, niti je ovo tragedija.

Govorio je Piksi o zvižducima navijača.

- Pa i ja sam nezadovoljan isto. Ne očekujete da nas dižu u nebo i da nas grle i ljuibe. Naravno da smo razočarani, ali Srbija je posle 24 godine na Euru, to što neko misli da smo bogom dani i da ćemo svakog da pobedimo, to su navijačke strasti. Pružili smo sve što smo mogli, ne možemo nikoga da krivimo. Da li se igrači nisu borili, mislim da jesu? Da li su dali sve od sebe? Mislim da jesu. Da li sam ja dao sve da taj tim izgleda dobro. I to je tako.

Govorio je Piksi i o ostalim rivalima iz grupe...

- Grupa je bila izjednačena, iako su pričali da su Englezi sa druge planete, sve je bilo za jedan gol, Englezi imaju plus 1 samo, sve je jedan gol gore-dole. I Danska i Slovenija idu bez pobede dalje. Tri nerešena rezultata, ali i to je fudbal, gleda se gol i bod. Ako ćemo da gledamo, naravno da mi je krivo što smo izgubili od Engleza i što smo prvu igrali sa njima, nikako nismo zaslužili taj poraz. Sa Slovenijom smo imali 5 kolosalnih šansi, to bi sve promenilo, večeras bi drugačije pričali. Znali smo da je ovo 50/50, imao je Sergej jednu loptu, imao je Sergej jednu dobru priliku, ali je loše zahvatio loptu. Kada vidim igrače kako su se borili, nijedan incident za 25 dana, to je za svaku pohvalu. Rezultat dođe i ode, nije na našu stranu, nema razloga da se krijemo i da tražimo alibi. I da sam pobedio isto bih se ponašao, ali nismo pobedili.

Selektor Srbije ističe da je njegov tim pokazao dobro lice večeras.

"To je bio plan utakmice. Znali smo da moramo da budemo popunjeni na terenu u defanzivnom bloku. Nije bitno da li sam zadovoljan ili ne, bitno je kako smo završili utakmicu. Jedino to razočaranje što ne nastavljaš takmičenje. Mislim da smo pokazali dobro lice, koliko god to nekome izgledalo drugačije. Važno je da se žrtvuješ, da pokažeš timski duh. Jedna lopta odlučuje, večeras nije završila u mreži Danaca."

Učitaj još novosti