26. 06. 2024 - 11:10
SLOVENIJA SLAVI HISTORIJSKI USPJEH: Riječi selektora Keka...
907
Shares
SLOVENIJA SLAVI HISTORIJSKI USPJEH: Riječi selektora Keka itekako odzvanjaju

SLOVENIJA SLAVI HISTORIJSKI USPJEH: Riječi selektora Keka itekako odzvanjaju

26. 06. 2024 - 11:10
0
Shares

Reprezentacija Slovenije po prvi se put u svojoj povijesti plasirala u nokaut-fazu nekog velikog natjecanja. Momčad koju vodi Matjaž Kek osvojila je treće mjesto u skupini C, iza Engleske i Danske, a ispred Srbije koja je završila nastup na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

Engleska je s pet bodova završila na vrhu skupine, a između Slovenije i Danske koje su osvojile po tri boda, na kraju je presudio kriterij boljih rezultata u kvalifikacijama te su Danci završili na drugom mjestu, što ih u osmini finala vodi na Njemačku. Englezi i Slovenci će danas saznati ko će im biti suparnici, piše index.hr.

Veliki uspjeh Slovenije prokomentirao je selektor Matjaž Kek.

"Nisam baš očekivao da ćemo proći. Pokazali smo igrom da zaslužujemo prolazak. Igrali smo protiv jednog od favorita turnira. Kroz cijeli dan osjećao sam se pozitivno. Pokazali smo mentalnu snagu. Analizirali smo ih, ali kada smo postali pasivni imali smo problema", rekao je Kek i dodao:

"Iznimno sam ponosan na ovu momčad. Vidjeli ste energiju koju su svi igrači dobili od svih naših navijača u prvoj utakmici i danas opet. Veselimo se, ali od sutra se vraćamo treninzima i pripremama za sljedeću utakmicu. Imali smo tešku skupinu, ali imamo vrhunsku momčad. Jako sam ponosan na svoju momčad i mislim da je ovo početak novog i lijepog doba za slovenski nogomet."

Slovenija je treće mjesto u skupini osvojila s tri remija. Protiv Danske i protiv Srbije završila je utakmicu 1:1, a protiv Engleske 0:0.

Učitaj još novosti