25. 06. 2024 - 23:01
Katastrofa Orlova u Njemačkoj: SRBIJA ISPALA S EURA!
907
Shares
Katastrofa Orlova u Njemačkoj: SRBIJA ISPALA S EURA!

Katastrofa Orlova u Njemačkoj: SRBIJA ISPALA S EURA!

25. 06. 2024 - 23:01
0
Shares

Srbija i Danska remizirale su večeras u Minhenu rezultatom 0:0 u 3. kolu grupe C na Evropskom prvenstvu. Ovim rezultatom Srbija je ispala s Eura.

Reprezentacija Srbije nakon grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu ide kući. Završili su kao posljednjeplasirani tim grupe.

Nije prvo poluvrijeme ponudilo previše ljepote u igri obje selekcije. Danska je bila bolji tim na terenu i imala je bolje šanse.

Prva opasnost po gol Orlova desila se u 21. minuti. Christian Eriksen tuče s distance, Rajković brani.Sjajni golman Srbije junak je i 12 minuta kasnije. Ovog puta je u prilici Hojlund, Rajković zaustavlja i njegov udarac.

Nije Srbije pružila previše u fazi napada. Mitrović je bio usamljen i nije mogao napraviti previše bez podrške u fazi napada. Prvo poluvrijeme duela u Minhenu okončano je traljavim pokušajem Winda iz dobre pozicije i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Selektor Srbije od prve minute nastavka u igru uvodi Dušana Tadića i Luku Jovića. Krenuli su Orlovi ofanzivnije, uspjeli su zabiti gol koji je poništen zbog ofsajda.

Danska je potom imala jedan dobar period igre i pokušaj nakon prekida, a zatim Piksi baca sve karte u napad. Uveo je i Dušana Vlahovića, pa je Srbija igrala s tri klasična napadača i Dušanom Tadićem u istom trenutku.

Srbija je protestvovala u 80. minuti nakon što je Andersen u kaznenom prostoru udario Mitrovića, sudija Letexier se nije oglasio, a minut kasnije srpski napadač gađa s 12-13 metara pored gola.

Mitrović ubrzo ponovo pada u kaznenom prostoru nakon duela s Maehleom, sudija je počastio napadača Srbije žutim kartonom zbog protesta i poručio je da se igra nastavi.

Vlahović je imao u 90. minuti još jedan pokušaj. U tim trenucima su Orlovi kontrolisali loptu, pokušao je i Milinković-Savić u nadoknadi, no ostalo je 0:0 i Srbija ide kući.

Grupa C, 3. kolo:

Srbija - Danska 1:1

Srbija: Rajković, Pavlović, Milenković, Veljković, Ilić, Gudelj, Mijailović, Živković, Lukić, Samardžić, Mitrović.

Danska: Schmeichel, Andersen, Christensen, Vestergaard, Bah, Hojberg, Hjulmand, Maehle, Eriksen, Hojlund, Wind.

Učitaj još novosti