24. 06. 2024 - 18:51
Piksi konačno otkrio sadržaj "famozne" crvene fascikle, a onda...
907
Shares
Piksi konačno otkrio sadržaj

Piksi konačno otkrio sadržaj "famozne" crvene fascikle, a onda mu jako zasmetalo pitanje novinara

24. 06. 2024 - 18:51
0
Shares

Reprezentaciju Srbije očekuje odlučujuća utakmica kada je riječ o eventualnom plasmanu u narednu fazu takmičenja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu koje se održava u Njemačkoj.

Njihov protivnik biti će reprezentacija Danske koja je pokazala jako dobru igru protiv Engleske, te je na kraju odigrala 1:1 protiv jednog od glavnih favorita za osvajanje ovogodišnjeg Eura, piše sportsport.ba.

Uoči utakmice Srbije i Danske održana je press konferencija na kojoj je govorio Dragan Stojković Piksi.

Odmah je novinare zanimalo da li će Srbija sutra krenuti sa jednim ili sa dva napadača protiv Danske.

"Razmišljamo o svemu kada je riječ o našoj formaciji. Vidjeteće sve sutra. Da li sa jednim ili sa dva napadača. Radi se o opciji jedan ili opciji dva, ali najpametniju taktiku ćete vidjeti", rekao je Stojković.

Nakon toga dobio je pitanje o Lazaru Samardžiću.

"Sutra je prazni fudbala, a mi smo raspoloženi. Pitao sam Lazara je li može da igra sutra, naravno kroz šalu. Rekao ej da nije spreman, našalio se. Kako nije spreman, jedva čeka da poleti", rekao je Piksi.

Svjetan je da je utakmica protiv Danske najvažnija.

"Znali smo da je važna utakmica protiv Engleske, ali najvažnija je Danska. Dobro je da igramo u 21 sat. Oni se mnogo žrtvuju na terenu i biti će teško igrati, ali vjerujemo da možemo promijeniti historiju. Tri puta smo izgubili i sada je vrijeme da promjenimo historiju."

Jasno je i šta Piksi želi popraviti.

"Ne smijemo protivniku dopustiti dominaciju u prvih 15 minuta. To je bilo protiv Austrije i Švedske i trudićemo se da to popravimo maksimalno. Odigrali smo dosta dobro i sa Englezima i sa Slovencima. Nadam se da će i ova utakmica biti u istom ritmu da ćemo se radovati više od njih."

Naravno pitanje o crvenoj fascikli koju je Piksi nosio na današnjem treningu bilo je neizbježno.

"U njoj se nalazi tim koji će igrati sutra. Rekao sam da će biti promjena, ali ako vam kažem jedna, dvije ili tri, šta to vama znači. Utakmica se ne igra 45 minuta. Moramo razmišljati ko će početi, ko će biti na klupi i šta da uradimo da imamo oružje na klupi i da privedemo meč u naš tok.

Promjena će sigurno biti, ali kako se stvari budu dešavale tako ćemo i vući poteze. Plan igre Srbije postoji, a u zavisnosti od situacije A kako ćemo reagovati i u zavisnosti od situacije B."

Jedno pitanje se Piksiju nije dopalo. Naime, novinar mu je rekao da mnogi misle da stvari neće biti iste nakon ove utakmice.

"Pojasnite mi šta to neće biti isto poslije sutrašnje utakmice u srpskom fudbalu?", pitao je Piksi.

Objašnjeno mu je nakon toga da se pitanje odnosilo na budućnost generacije.

"Analiziraćemo kada se sve završi, biti će polemika i ovakvih i onakvih. Ne volim kada se negativno gleda. Niko ne može osporiti da igrači trče i bore se i da daju maksimum. Euro je skup najboljih ekipa i sutra je utakmica od velike važnosti jer određuje našu sudbinu i plasman.

Mi smo prvi put ovdje kao Srbija. Nemamo pedeset pobjeda, nekada treba biti i realan i ne treba pretjerivati u nekim starima. Danska je fenomenalna ekipa, ali mi vjerujemo", rekao je Piksi.

Učitaj još novosti