24. 06. 2024 - 22:23
SKANDAL NA POMOLU? Koeficijent na neriješeno strmoglavo pada,...
907
Shares
SKANDAL NA POMOLU? Koeficijent na neriješeno strmoglavo pada, sumnja se u regularnost utakmice Eura

SKANDAL NA POMOLU? Koeficijent na neriješeno strmoglavo pada, sumnja se u regularnost utakmice Eura

24. 06. 2024 - 22:23
0
Shares

Nakon što se saznalo da neriješen ishod utakmice posljednjeg kola grupne faze selekcije Slovačke i Rumunije vodi u nokaut-fazu Evropskog prvenstva, koeficijenti u svjetskim kladionicama su strmoglavo pali.

Nikada u historiji evropskih prvenstava nije se dogodilo da sve četiri reprezentacije u jednoj grupi uoči posljednjeg kola imaju isti broj bodova, a to donosi specifičnu situaciju za selekcije Slovačke i Rumunije.

Grupa E Evropskog prvenstva u Njemačkoj ostat će zauvijek u statističkim knjigama nogometne historije kao prva ikada u kojoj se dogodilo da sve četiri selekcije u posljednje kolo ulaze poravnate bodovno na tabeli.

Već smo pisali da to donosi mogućnost da selekcije Slovačke i Rumunije u međusobnom duelu odigraju neriješeno te obje prođu u nokaut-fazu. S druge strane, u grupi su još Belgija i Ukrajina, koje svoj meč igraju isotovremeno, prekosutra od 18 sati, a da tu ima "vatre", govore najnovije informacije o strmoglavom padu koeficijenta u svjetskim kladionicama.

Da je neko prije početka Eura ponudio selekcijama Rumunije i Slovačke prolaz, objeručke bi ga prihvatili, a u ovom slučaju obje selekcije s jednim bodom prolaze dalje.

Sumnja u regularnost utakmice prilično raste pa je zahvaljujući uplatama širom svijeta koeficijent s 3.50 pao na 1.90 u trenutku pisanja ove objave. Ljudi iz različitih krajeva svijeta vjeruju u miroljubivu podjelu bodova koja bi zadovoljila obje selekcije pa tako i uplaćuju novac na pogađanje njenog ishoda. piše klix.ba.

Tako već određeni mediji širom svijeta pišu o sumnjivom padu koeficijenta u svjetskim kladionicama, a što je epilog velikih uplata na podjelu bodova.

U najtežoj situaciji u grupi je Ukrajina, kojoj ni bod ne garantuje prolaz dalje jer se nalazi na posljednjoj poziciji s najslabijom gol-razlikom, a u posljednjem kolu igra protiv favorizovane Belgije.

Raspored posljednjeg kola Grupe E:

Srijeda:

18:00 Slovačka - Rumunija

18:00 Ukrajina - Belgija

Učitaj još novosti