24. 06. 2024 - 13:32
DONIO JE ODLUKU: Mario Pašalić je završio potpis ugovora
907
Shares
DONIO JE ODLUKU: Mario Pašalić je završio potpis ugovora

DONIO JE ODLUKU: Mario Pašalić je završio potpis ugovora

24. 06. 2024 - 13:32
0
Shares

Mario Pašalić karijeru nastavlja u Atalanti. Na dan velike utakmice između Hrvatske i Italije, gdje bi 29-godišnjak trebao biti starter, mediji s Apenina donose vijest o novom ugovoru za Hrvata.

Pašalić je dogovorio novi ugovor s timom iz Bergama. On će mu važiti do ljeta 2027. godine i preostalo je samo da se sve potpiše po okončanju nastupa na Evropskom prvenstvu.

Hrvatski fudbaler tako je okončao sve špekulacije o eventualnom odlasku iz kluba s kojim je prethodno imao ugovor do ljeta naredne godine, te će u slučaju da saradnja bude odrađena do kraja, provesti čak devet godina u Bergamu.Mario je plavo-crni dres obukao 2018. godine. Stigao je na posudbu iz Chelseaja, da bi dvije godine kasnije italijanski tim otkupio njegov ugovor od londonskih Plavaca za 14.5 miliona eura.

Pašalić je postao standardan član Atalante. Učestvovao je u najvećim uspjesima kluba, a najveći je naravno osvajanje Evropske lige u prošloj sezoni. Jedini su klub koji je pobijedio Bayer iz Leverkusena.Sada će Hrvat imati priliku nastaviti s radom u ovom klubu gdje će očigledno postati prava ikona. On je već odigrao 251 utakmicu za Atalantu i ima učinak od 53 pogotka i 34 asistencije.Mario Pašalić je karijeru započeo u splitskom Hajduku. Prošao je omladinsku školu tima s Poljuda koji ga 2014. godine prodaje u Chelsea za dva i po miliona eura.

U Londonu nikada nije dobio šansu. Uslijedile su brojne posudbe, pa je redom išao u Elche, Monaco, AC Milan, Spartak iz Moskve.

Međutim, do odlaska u Atalantu nigdje se nije snašao na pravi način. Odluka da dođe u Bergamu bila mu je najbolja u karijeri i u ovom timu je 'pronašao sebe'.U prethodnom periodu se povezivao s drugim klubovima. Spominjala se čak mogućnost potpisa za Juventus, no on je ostao vjeran timu koji mu je vratio karijeru na pravi smjer.

Odlični veznjak je od 2014. godine i član reprezentacije Hrvatske. Nastupio je u 65 utakmica za Vatrene i zabio je 10 pogodaka.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti