23. 06. 2024 - 20:18
OSTAJE U EVROPI! Šok za Fenerbahče, Džeko pojačava drugog...
907
Shares
OSTAJE U EVROPI! Šok za Fenerbahče, Džeko pojačava drugog velikana u ‘zabranjenom transferu’

OSTAJE U EVROPI! Šok za Fenerbahče, Džeko pojačava drugog velikana u ‘zabranjenom transferu’

23. 06. 2024 - 20:18
0
Shares

Legendarni bh. reprezentativac i napadač Edin Džeko, iako u poznim godinama, još uvijek igra nogomet na ozbiljnom nivou. Džeko iza sebe ima dobru sezonu sa Fenerbahčeom, ali je ona imala tužan završetak. Naime, njihov ljuti rival Galatasaray bio je nešto bolji i ponovo je pokupio šampionsku titulu o kojoj su ‘Kanarinci’ toliko sanjali.

Nedavno je na klupu Fenera stigao veliki Jose Mourinho. No, prema najnovijim informacijama Sabaha čuveni Portugalac na raspolaganju za iduću takmičarsku godinu neće imati iskusnog golgetera.

Iz navedenog izvora uvjeravaju da će Džeko napustiti Fenerbahče i pojačati redove rivala Bešiktaša, a koji također uživa status jednog od turskih velikana.

Navodno su već obavljeni neki razgovori, dok je Bešiktaš maksimalno ozbiljno ušao u ljetni prijelazni rok sa ciljem da se pakleno pojača. U odbranu je doveden Gabriel Paulita, te je naredni prioritet promjena u napadu.

Sabah izvještava da se sportski direktor Samet Aybaba sastao sa Džekinim menadžerom i dojmove je razmijenio s novim trenerom Giovannijem van Bronckhorstom. Dakle, ispratit ćemo konačan rasplet ove priče u sedmicama ispred nas.

Učitaj još novosti