23. 06. 2024 - 13:24
Italijani razotkrili Dalićeve rokade: Dvije legende Hrvatske...
907
Shares
Italijani razotkrili Dalićeve rokade: Dvije legende Hrvatske sele na klupu za meč odluke?

Italijani razotkrili Dalićeve rokade: Dvije legende Hrvatske sele na klupu za meč odluke?

23. 06. 2024 - 13:24
0
Shares

Italijanski mediji pokušali su razotkriti taktiku selektora Hrvatske Zlatka Dalića uoči ključne utakmice u kojoj dvije selekcije napadaju plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

Hrvatska ne briljira od početka Evropskog prvenstva i na kolo do kraja potrebna joj je pobjeda protiv Italije kako bi zauzela drugo mjesto u grupi i plasirala se u nokaut-fazu. Hrvatska može i s bodom proći dalje, ali joj je za to potrebno mnogo toga da se poklopi u drugim grupama.

Nezadovoljni selektori obje reprezentacije, koje se sastaju sutra od 21 sat, odlučili su napraviti nekoliko izmjena, a ako je vjerovati onome što pišu italijanski mediji, Zlatko Dalić će napraviti dvije značajne rotacije.

Hrvatski selektor, prema Sky Sportsu, planira na lijevog beka prebaciti Joška Gvardiola, jer ovaj sjajni defanzivac igra baš na toj poziciji u Manchester Cityju, dok će iz tima ispasti dvije apsolutne legende Vatrenih Marcelo Brozović i Ivan Perišić, piše klix.

Umjesto njih, u igri bi trebali biti Mario Pašalić i Marin Pongračić, s tim da bi Pongračić išao na poziciju stopera umjesto Gvardiola.

Formacija koju Italijani očekuju od Hrvatske sutra: (4-2-3-1) Livaković; Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol; Kovačić, Modrić; Pasalić, Sučić, Kramarić; Petković.

Utakmica između Hrvatske i Italije igra se sutra s početkom u 21 sat. Glavni arbitar je Nizozemac Danny Makkelie.

Učitaj još novosti