23. 06. 2024 - 14:45
IGRA ISPOD NIVOA: Modrić uradio hidžamu pred meč s Italijom,...
907
Shares
IGRA ISPOD NIVOA: Modrić uradio hidžamu pred meč s Italijom, pokušavaju ga na sve načine vratiti u formu

IGRA ISPOD NIVOA: Modrić uradio hidžamu pred meč s Italijom, pokušavaju ga na sve načine vratiti u formu

23. 06. 2024 - 14:45
0
Shares

Nogometna reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak igra meč odluke na Evropskom prvenstvu kada se u grupi B sastaje sa Italijom, a u hrvatskom taboru na sve načine pokušavaju u pravu formu vratiti najboljeg igrača i kapitena Luku Modrića.

Modrić u prva dva kola nije bio na nivou na kojoj smo ga navikli gledati, a jasno je da godine čine svoje i da s 39 godina više ne može igrati kao nekad.

Hrvatska je u prvom meču u ovoj grupi odigrala neriješeno 2:2 s Albanijom i to joj je jedini bod nakon dva odigrana kola, pa će za dalji plasman morati da pobijedi aktuelne prvake Evrope Italijane.

Da bi to zaista bilo moguće, Vatrenima je potreban "pravi" Luka Modrić, zbog čega ga na sve načine želi osvježiti i vratiti u najbolju moguću formu pred odlučujući meč s Azzurrima.

Modrić se tako podrvgao hidžami, tretmanu pomoću kojeg se rješava napetost, bol i hronični umor, a to su otkrile posljednje fotografije s treninga. Inače, Modriću nije prvi put da praktikuje ovaj tretman.

Šta je hidžama i od kada postoji?

Hidžama je mala hirurška metoda po načinu izvođenja, a po mehanizmu djelovanja to je regulatorna metoda koja djeluje na naš bazični regulatorni sistem.

Sastoji se od plasiranja vakuum čaša na određenim mjestima i pravljenju malih ogrebotina na koži kako bi se eliminirao krvi sličan sadržaj iz tih regija. Hidžama je, konkretno, savremena medicinska metoda, ali i metoda zasnovana na sunnetu poslanika Muhameda a.s.

Kakav je stav savremene medicine prema ovom pitanju?

Savremena medicina sve prihvata i svrstala ju je u regulatorne terapijske metode, a radi se u okviru kineske tradicionalne medicine, piše klix.

Kineska akupunktura je 1978. priznata od Svjetske zdravstvene organizacije kao medicinska metoda. Rekli su da ne znaju kako djeluje, ali da je efikasna i prihvatili je.

Podsjetimo, susreti trećeg kola u grupi B igraju se 24. juna od 21 sat, a jasno je da Hrvatsku samo pobjeda protiv Italije vodi u osminu finala.

Učitaj još novosti