22. 06. 2024 - 09:42
ZARADIO SUSPENZIJU I NEĆE IGRATI PROTIV ALBANIJE: Španac je...
907
Shares
ZARADIO SUSPENZIJU I NEĆE IGRATI PROTIV ALBANIJE: Španac je prva „žrtva“ novog UEFA pravila

ZARADIO SUSPENZIJU I NEĆE IGRATI PROTIV ALBANIJE: Španac je prva „žrtva“ novog UEFA pravila

22. 06. 2024 - 09:42
0
Shares

Naime, meč sa Albanijom propustiće Rodri, jedan od najboljih veznih igrača na svijetu, a djelimično je za njegovu suspenziju krivo i novo pravilo koje je uvela UEFA.

Španija je u prvom kolu bila bolja od Hrvatske sa 3:0, a Rodri je tada dobio žuti karton, pošto je skrivio penal nad Brunom Petkovićem. U drugoj rundi „Crvena furija“ je savladala Italiju sa 1:0, a Rodri je dobio još jedan žuti karton, koji mu je pokazao Slavko Vinčić.Nakon malo oštrijeg prekršaja Federica Chiese nad Marcom Cucurellom, Rodri je dotrčao do sudije Vinčića kako bi se požalio na rivala, a Slovenac mu je odmah pokazao žuti karton u skladu s novim uputstvima UEFA. Kako je ranije saopšteno, samo kapiten reprezentacije ima pravo da komunicira sa sudijom tokom utakmice i uloži prigovor, a kako Rodri nije bio kapiten, nije smio to da uradi. Inače, kapiten Španije je Alvaro Morata.

Takođe, bitno je znati da ako je kapiten neke reprezentacije golman, kao u slučaju Italije, ekipa ima pravo da ukaže povjerenje jednom igraču u polju, koji će tokom meča imati komunikaciju sa sudijom.

UEFA je ovo pravilo uvela kako bi smanjila pritisak igrača na sudiju i količinu prigovora, na koje umije da se izgubi mnogo vremena i emocija.

Niko prije Rodrija nije dobio žuti karton na ovaj način, a Španci će protiv Albanije odmjeriti snage u ponedjeljak od 21 sat.

(n1.info)

Učitaj još novosti