22. 06. 2024 - 07:57
NIZOZEMCI TVRDE DA SU OŠTEĆENI U SINOĆNJOJ UTAKMICI: ‘Gol je...
907
Shares
NIZOZEMCI TVRDE DA SU OŠTEĆENI U SINOĆNJOJ UTAKMICI: ‘Gol je legalan! Trebalo im je pet minuta da to provjere

NIZOZEMCI TVRDE DA SU OŠTEĆENI U SINOĆNJOJ UTAKMICI: ‘Gol je legalan! Trebalo im je pet minuta da to provjere

22. 06. 2024 - 07:57
0
Shares

Nakon remija protiv Francuske (0:0) u Leipzigu, u taboru nizozemske nogometne reprezentacije vladala je neobična mješavina zadovoljstva i frustracije. Većina igrača slaže se da bi potpisala neriješeno, no razlog za nezadovoljstvo bio je poništeni pogodak Xavija Simonsa iz drugog poluvremena.

Nakon dugog vijećanja u VAR sobi i provjeravanja akcije iz svih kutova, Simonsov je gol proglašen nevažećim jer se Denzel Dumfries, za kojeg je utvrđeno da je smetao vrataru Maignanu i tako utjecao na akciju, nalazio u zaleđu. Za nizozemskog izbornika Ronalda Koemana radi se o pogrešnoj odluci.

- Da, Dumfries je bio u zaleđu, ali nije ometao golmana ni na koji način. Što znači da je pogodak legalan. Trebalo im je pet minuta da to provjere jer je situacija bila toliko teška? Gol je morao vrijediti - rekao je Koeman.

Glavni sudac bio je Anthony Taylor, a VAR sobom nadgledao je Stuart Attwell. Koeman je otkrio da je kratko razgovarao sa sucem koji mu je rekao da se radi o zaleđu.
Kapetan Virgil van Dijk poručio je da "može živjeti s bodom", ali se nadovezao na Koemanove kritike suđenja.

- Pogodak Xavija Simonsa bio je valjan. Ali dobro, jedan bod je bonus, moramo biti realni. Igrali smo protiv Francuske i nije čudo što smo imali poteškoća u nekim fazama utakmice.Francuski izbornik Didier Deschamps imao je suprotno viđenje najspornije situacije na utakmici.

- Suci su se skupili, igrač je očito smetao vrataru pa sam bio zatečen koliko im je trebalo da donesu odluku. Kad sam vidio situaciju na ekranu, nisam imao nikakve dvojbe.

(sportskejutarnji.hr)

Učitaj još novosti