21. 06. 2024 - 22:19
ŽELJEZNIČAR DOBIJA JOŠ JEDNOG IGRAČA: Stiže i Ivan Đorić
907
Shares
ŽELJEZNIČAR DOBIJA JOŠ JEDNOG IGRAČA: Stiže i Ivan Đorić

ŽELJEZNIČAR DOBIJA JOŠ JEDNOG IGRAČA: Stiže i Ivan Đorić

21. 06. 2024 - 22:19
0
Shares

Veoma je aktivno na Grbavici ovih dana, a naredne sedmice Željezničar počinje pripreme, predstavit će i nove igrače za narednu sezonu u društvu najboljih bh. fudbala.Pisali smo ranije da je Bože Vukoja dogovorio sve sa timom sa Grbavice i da će biti predstavljen naredne sedmice, ali tu nije kraj.Ranije smo najavili da je Đorić moguće pojačanje u redovima Željezničara, a to će dobiti i zvaničnu potvrdu.

Željezničar i Đorić će dogovoriti sve naredne sedmice, a Plave u utorak 25. juna očekuje i početak priprema za novu sezonu.Đorić ima 28 godina, igrač je sredine terena, a u Željezničar dolazi iz redova Igmana iz Konjica. Prije Igmana igrao je za Slogu iz Doboja, kao i za Radnik iz Bijeljine.

Ima dugo iskustvo igranja i u Švicarskoj gdje je nosio dres Siona i Stade Nyonnais, bio je u Latviji u ekipi Ventspilsa.

Željezničar će prvi dio priprema odraditi u Sarajevu, a drugi dio priprema od 7. do 15. jula odradit će na Zlatiboru.

U Plavom taboru zakazali su i prijateljske utakmice tokom pripremnog perioda. Prvi kontrolni meč odigrat će se 5. jula na Grbavici protiv federalnog prvoligaša ekiše TOŠK-a iz Tešnja.Po povratku sa Zlatibora Željezničar nastavlja pripreme u Sarajevu, a u tom periodu, tačnije 18. jula zakazana je prijateljska utakmica sa Zrinjskim, no nije poznato još da li će se odigrati na Grbavici ili u Mostaru.

Posljednji pripremni meč Plavi će odigrati 26. jula, to će biti i generalna proba, a protivnik će naknadno utvrđen. Nova sezona u WWin ligi počinje prvi vikend u mjesecu augustu, tačnije 3. augusta.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti