21. 06. 2024 - 09:11
Danas tri utakmice na Euru: Veliki derbi odlučuje o prvom mjestu
907
Shares
Danas tri utakmice na Euru: Veliki derbi odlučuje o prvom mjestu

Danas tri utakmice na Euru: Veliki derbi odlučuje o prvom mjestu

21. 06. 2024 - 09:11
0
Shares

Danas se na Evropskom prvenstvu igraju još tri utakmice, a u centru pažnje svakako je duel bivših evropskih prvaka selekcija Nizozemske i Francuske. Program će od 15 sati otvoriti Slovačka i Ukrajina koji se sastaju u okviru grupe E, a Slovaci su u situaciji da im nakon senzacionalne pobjede protiv Belgije u ovoj utakmici odgovara i bod za prolaz dalje, što bi bilo mimo svih prognoza, s obzirom da su im se davale najmanje šanse za prolazak dalje u ovoj grupi.

S druge strane, Ukrajina mora pobijediti kako bi zadržala šanse za prolaz i popravila utisak nakon debakla protiv Rumunije 3:0.

Potom slijede dva duela grupe D. Poljska i Austrija su poražene u prvom kolu pa će u međusobnom duelu pokušati doći do bodova koji bi ih mogli povesti ka drugom krugu.

Teško je reći ko je favorit, a mnogo toga zavisit će od toga da li će u redovima Poljske za igru biti spreman najbolji igrač Robert Lewandowski.

Konačno, od 21 sat očekuje nas veliki okršaj Nizozemske i Francuske koji bi trebao odlučiti ko će biti prvi u ovoj grupi.

Francuzi će vjerovatno igrati bez Kyliana Mbappea koji je slomio nos, ali i dalje su blagi favoriti. No, popularne Lale su pružile dobru igru protiv Poljske i sasvim sigurno imaju adute i kvalitet da pomrse račune Galskim pijetlovima.

Parovi današnjeg programa:

Slovačka - Ukrajina 15:00

Poljska - Austrija 18:00

Nizozemska - Francuska 21:00

Učitaj još novosti