20. 06. 2024 - 11:43
NAJPLAĆENIJI TRENER U NBA DAO OTKAZ: Pogledajte nevjerovatan...
907
Shares
NAJPLAĆENIJI TRENER U NBA DAO OTKAZ: Pogledajte nevjerovatan razlog

NAJPLAĆENIJI TRENER U NBA DAO OTKAZ: Pogledajte nevjerovatan razlog

20. 06. 2024 - 11:43
0
Shares

Monti Vilijams više nije trener Detroita pošto je dobio otkaz već nakon prve godine šestogodišnjeg ugovora vrednog 78,5 miliona dolara! Pistonsi su prošlu sezonu u NBA završili sa najlošijim učinkom u ligi (14-68), što je ujedno i najgori rezultat u historiji kluba, a ostvarili su u toku godine i negativnu seriju od 28 poraza zaredom.Detoit se u poslednjih pet sezona nije ni približili plasmanu u plej-of pošto nikada nisu prešli granicu od 23 pobede. Sveukupno su od sezone 2008/09 samo tri puta ušli u plej-of i svaki put bili eliminisani odmah na startu.

Monti Vilijams je proveo četiri godine u Finiksu prije nego što je došao u Detroit koji mu je dao rekordan ugovor. Vilijams ga nije opravdao, iako je u Pistonse došao sa ozbiljnom reputacijom s obzirom na to da je 2021. sa Sansima igrao finale NBA lige u kojem je poražen od Milvokija. Takođe je godinu dana kasnije proglašen za trenera godine.Vilijamsov ugovor sa Detoitom bio je najveći trenerski ugovor u NBA istoriji (nešto više od 13 miliona dolara po sezoni, ukupno 78.500.000 dolara za šest godina). Kasnije je majami srušio taj rekord osmogodišnjim ugovorom Eriku Spolstri od čak 120 miliona dolara!Iako ga pojedini američki mediji povezuju sa upražnjenom klupom LA Lejkersa, veća je vjerovatnoća da Vilijams sjledeće sezone ne radi nigde, što je planirao još prošlog leta posle otkaza u Sansima.

Vlasnik Detroita Tom Gors je doneo odluku da otpusti Vilijamsa, a predsedniku košarkaških operacija Trajanu Langdonu poverio zadatak da pronađe novog.

Učitaj još novosti