20. 06. 2024 - 09:09
BH FUDBALER IMA NOVI KLUB OD NAREDNE SEZONE: Nedim Mekić...
907
Shares
BH FUDBALER IMA NOVI KLUB OD NAREDNE SEZONE: Nedim Mekić karijeru nastavlja u Grčkoj

BH FUDBALER IMA NOVI KLUB OD NAREDNE SEZONE: Nedim Mekić karijeru nastavlja u Grčkoj

20. 06. 2024 - 09:09
0
Shares

Mekić je odradio lječničke preglede u ekipi PAS Lamia 1964 i uskoro će postati član ovog grčkog superligaša.

Riječ je o ekipi koja je prošle godine bila hit u prvenstvu Grčke, igrali su play-off za prvaka i završili na šestom mjestu.

Klub je posljednjih godina doživio renesansu i primakao se vrhu grčkog klupskog fudbala, pa su tako 2022. i 2023. godine došli do polufinala Kupa Grčke.Prije Željezničara pomenuti fudbaler je nosio dres Radnika iz Bijeljine, a prije toga je bio član GOŠK-a, Zvijezde, Travnika, igmana iz Konjica.Plavi sa Grbavice u novu sezonu ulaze sa novim trenerom Denisom Ćorićem koji će u utorak 25. juna obaviti prozivku na stadionu Grbavica u 18 sati, a nakon toga održati i prvi trening. Željezničar će prvi dio priprema odraditi u Sarajevu, a drugi dio priprema od 7. do 15. jula odradit će na Zlatiboru.

U Plavom taboru zakazali su i prijateljske utakmice tokom pripremnog perioda. Prvi kontrolni meč odigrat će se 5. jula na Grbavici protiv federalnog prvoligaša ekiše TOŠK-a iz Tešnja. Nakon toga Plavi će odigrati dvije utakmice na Zlatiboru 10. i 14. jula, a protivnici su Sloboda Užice i SC Baniyas.Po povratku sa Zlatibora Željezničar nastavlja pripreme u Sarajevu, a u tom periodu, tačnije 18. jula zakazana je prijateljska utakmicsa Zrinjskim, no nije poznato još da li će se odigrati na Grbavici ili u Mostaru.

Posljednji pripremni meč Plavi će odigrati 26. jula, to će biti i generalna proba, a protivnik će naknadno utvrđen. Nova sezona u WWin ligi počinje prvi vikend u mjesecu augustu, tačnije 3. augusta.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti