19. 06. 2024 - 21:20
POGLEDAJTE KO JE DONČIĆA PROGLASIO NAJGOROM ZVIJEZDOM: Nema...
907
Shares
POGLEDAJTE KO JE DONČIĆA PROGLASIO NAJGOROM ZVIJEZDOM: Nema veze s košarkom

POGLEDAJTE KO JE DONČIĆA PROGLASIO NAJGOROM ZVIJEZDOM: Nema veze s košarkom

19. 06. 2024 - 21:20
0
Shares

Luka Dončić iza sebe ima zaista čudesnu NBA sezonu. Okončao ju je kao prvi strijelac i drugi asistent lige i odveo je Dallas Maverickse do NBA finala.

Međutim, tamo su Mavsi razbijeni od Boston Celticsa s 4:1 u seriji. Dončić se potom našao na udaru zbog jako loše odbrane koju je igrao u finalu, ali i kroz kompletno doigravanje.

Često Dončić nije postojao u odbrani. Protivnici, posebno Celticsi, znali su to iskoristiti, pa su njegove poenterske noći na kraju bile beskorisne.Sada je na Luku verbalno 'nasrnuo' i nekadašnji NFL igrač LeSean McCoy. Iako nema nikakve veze s košarkom on je odlučio komentarisati Dončića i nazvao ga je 'najgorim All-Star igračem kojeg je vidio'.

"Luka je najgori All-Star kojeg sam vidio u životu"; ispalio je McCoy i zatim je obrazložio svoju odluku.Tvrdi da sinu koji želi postati košarkaš definitivno neće pokazivati kako igra Slovenac.

"Svom sinu koji želi biti košarkaš ne bih dozvolio da gleda Luku Dončića. Ne želim da učiš od takve superzvijezde. Nema energičnosti, nema stava, baš ga briga. To je ludo", istakao je McCoy.

Dvostruki Super Bowl šampion LeSean McCoy ima pravo da je Luka jako loš u defanzivi, ali je tu bilo dosta riječi u kojima je definitivno pretjerao.McCoy je u NFL karijeri nastupao za Eaglese, Billse, Chiefse i Buccaneerse. Upravo je s posljednja dva tima osvajao naslove prvaka.

Ovaj 35-godišnjak koji je igrao na poziciji running backa šestostruki je Pro Bowl igrač i po mišljenju mnogih bolje bi mu bilo da se drži komentarisanja američkog fudbala nego NBA lige gdje nema previše dodirnih tačaka.

Dončić s mučio u finalu
Luka Dončić se protiv Boston Celticsa zaista mučio. Istina, ubacivao je 29.2 poena po meču, ali je šutirao svega 24.4 posto za tri poena.

Također, izostala je kreacija poena za saigrače. Imao je svega 5.6 asistencija po utakmici i tu treba tražiti razloge laganog poraza Dallasa u finalu.

Treba ipak istači da se Luka dosta mučio s povredama. Po izvještajima iz Dallasa on je igrao s nekoliko povreda.

Učitaj još novosti