19. 06. 2024 - 17:48
MOSTARSKI VELEŽ DOBIJA NOVOG IGRAČA: Najbolji strijelac...
907
Shares
MOSTARSKI VELEŽ DOBIJA NOVOG IGRAČA: Najbolji strijelac juniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine

MOSTARSKI VELEŽ DOBIJA NOVOG IGRAČA: Najbolji strijelac juniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine

19. 06. 2024 - 17:48
0
Shares

Mladi 18-godišnji fudbaler je svojim dobrim igramu u prošloj sezoni skrenuo pažnju na sebe i bilo je jasno da će napustiti Kozaru.

Od nekoliko ponuda, izabrao je Veležovu, a njegovim dolaskom Rođeni su dobro pojačali i takozvano "zaštićeno" godište što će svakako olakšati posao i novom trenru.

Bobaj je sa 16 pogodaka, kojima je dodao i šest asistencija, sa Dženanom Pucom i Seidom Pramenkovićem, bio najbolji strijelac juniorskog prvenstva, a u nedavno je upisao i debi u mladoj reprezentaciji.Armando Bobaj je rođen 30. jula 2005. godine u Gradišci. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Kozare iz Gradiške.

Sa 16 godina je u dresu Slobode iz Novog Grada debitovao u Prvoj ligi Republike Srpske, a tokom dvije sezone nastupa za ovaj klub odigrao je 21 utakmicu i postigao tri gola.Sporazumni raskid sa Klafurićem
Velež je s pripremama za narednu sezonu počeo prije nekoliko dana, a nekoliko sati uoči prozivke, sporazumno su Rođeni raskinuli ugovor sa Deanom Klafurićem.

Upravo je hrvatski stručnjak insistirao na raskidu, a ko će ga naslijediti u ovom trenutku nije jasno.Nekoliko je kandidata, među kojima su i bivši fudbaleri Veleža, Adnan Ćustović i Meho Kodro i čelnici kluba koji rade sjajan posao, kako na infrastrukturi, tako i u sportskom dijelu, žele za novog šefa imenovati nekog ko ima "Veležov DNK".

Dodajmo na kraju da će Rođeni do kraja sedmice dobiti novog trenera, te da će jefdan dio priprema obaviti najvjerovatnije u sada već tradicionalnoj ljetnoj bazi na Kupresu.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti