19. 06. 2024 - 13:14
Otkriven "doping" koji je protiv Srbije uzimao engleski igrač
907
Shares
Otkriven

Otkriven "doping" koji je protiv Srbije uzimao engleski igrač

19. 06. 2024 - 13:14
0
Shares

BURNU reakciju javnosti izazvala je viralna snimka s utakmice Engleske i Srbije (1:0) u prvom kolu skupine Eura. Na njoj se vidi kako Kieran Trippier, desni bočni Engleske, kod aut-crte od člana stožera prima bočicu s nepoznatom tekućinom.

Prvo se samo smije kada shvati da to izaziva pažnju gledatelja na tribinama i njihova pitanja što je u bočici te se čini kao da je skriva. Međutim, ubrzo je konzumirao njen sadržaj. S obzirom na to da ni on ni nitko iz reprezentacije Engleske nije otkrio što je u bočici, pojavile su se sumnje da se radi o nekoj vrsti dopinga. 

Engleski novinari otkrili što je bilo u misterioznoj boci

Ipak, Daily Mail otkrio je što je bilo u bočici iz koje je pio Trippier, a kasnije i Jude Bellingham. Oni su konzumirali sok od kiselih krastavaca ili neku vrstu rasola. Oni su konzumirali sok od kiselih krastavaca ili neku vrstu rasola u kombinaciji s pićem poznatim kao "benzinska bomba".  Zbog kombinacije sastojaka: octa, natrija i kalija, piće sprječava grčeve mišića, što nogometaše pogađa pred kraj utakmica. 

Englezi ističu da tekućina od kiselih krastavaca pomaže u sprječavanju grčeva 40 posto brže nego voda. Navode da su je zbog svega navedenog koristili i tenisači na Australian Openu. Dakako, napitak je od prirodnih, a ne nedopuštenih sastojaka. 

(Index.hr)

Učitaj još novosti