18. 06. 2024 - 10:41
Najapsurdniji potez karijere: Zašto je Mbappe povrijeđen dobio...
907
Shares
Najapsurdniji potez karijere: Zašto je Mbappe povrijeđen dobio žuti karton

Najapsurdniji potez karijere: Zašto je Mbappe povrijeđen dobio žuti karton

18. 06. 2024 - 10:41
0
Shares

Nogometna reprezentacija Francuske s minimalnom pobjedom od 1:0 nad Austrijom započela je svoj nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a Trikolori su predstavom razočarali javnost u svojoj domovini.

"Poraz koji boli", jedan je od naslova uglednog L'equipea nakon utakmice, a posebne kritike trpi i Kylian Mbappe, kapiten Francuske koji je jednim gestom na sebe navukao gnjev fanova.

Naime, Mbappe je na utakmici protiv Austrije dobio najčudniji žuti karton u svojoj karijeri, a on je bio posljedica jednog izrazito nekorektnog poteza koji ne dolikuje fair-playu.

Desilo se to u 90. minuti, nakon što je Mbappe slomio nos u vazdušnom duelu s jednim igračem Austrije te mu se neko vrijeme ukazivala pomoć van terena.

Dok je Austrija u tim trenucima napadala, Mbappe je odlučio samovoljno vratiti se na teren i leći odmah pokraj aut-linije.

Sudija Jesus Gil Manzano je zbog toga morao zaustaviti napad Austrije, a Mbappeu je pokazao javnu opomenu prije nego je umjesto njega na teren ušao Olivier Giroud.

Zbog ovog poteza je Mbappe na sebe navukao gnjev fanova, koji je sasvim i razumljiv, ali za njega je zasigurno najvažnije da je Francuska na kraju stigla do pobjede.

Učitaj još novosti