17. 06. 2024 - 22:58
Francuzi skromni na otvaranju: Mbape se obrukao, "Trikolore"...
907
Shares
Francuzi skromni na otvaranju: Mbape se obrukao,

Francuzi skromni na otvaranju: Mbape se obrukao, "Trikolore" bizarni autogol spasio blamaže

17. 06. 2024 - 22:58
0
Shares

Jedan od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva, ekipa Francuske poprilično se namučila u prvoj utakmici protiv Austrije (1:0).

Francuzi su došli do očekivana tri boda, ali mnogo teže od očekivanog. Krenuli su silovito, ali su Austrijanci uspješno odbijali nalete "Trikolora".

Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) i društvo nisu mogli pronaći put do mreže austrijskog gola, ali zato jeste Maksimilijan Veber (Maximilian Wober) koji je u 38. minuti nespretno reagovao i postigao autogol.

Na prvu pravu priliku u drugom poluvremenu čekali smo do 56. minute. Mbape je izbio "oči u oči" s austrijskim golmanom, namjestio se i onda obrukao, promašivši nešto što inače s lakoćom posprema u mrežu.

Deset minuta kasnije Francuzi su imali novu šansu. Mbape i Teo Ernandez (Theo Hernandez) su kombinovali po lijevoj strani, a onda je brzonogi bek Francuske ubacio loptu pred gol, ali je na nju zakasnio Antoan Grizman (Antoine Griezmann).

Tako su Francuzi, umjesto da davno riješe pitanje pobjednika, na kraju strepili za pobjedu. 

Podsjetimo, ranije je u ovoj grupi Nizozemska poslije preokreta pobijedila Poljsku (2:1). Naredni rival Francuske je Nizozemska, dok će Austrija u drugom kolu igrati protiv Poljske.

Učitaj još novosti