16. 06. 2024 - 19:54
Slovenci uzeli bod na Euru: Benjamin Šeško strijelac gola
907
Shares
Slovenci uzeli bod na Euru: Benjamin Šeško strijelac gola

Slovenci uzeli bod na Euru: Benjamin Šeško strijelac gola

16. 06. 2024 - 19:54
0
Shares

Reprezentacije Slovenija i Danske remizirale su 1:1 u meču 1. kola grupe C Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Slovenci su prvi zaprijetli golu Danske u 16. minutu, Benjamin Šeško se lijepo izborio za poziciju, opalio sa nekih šesnaest metara, ali njegova bomba na sreću po Dance odlazi pored gola.

Već u narednom napadu poveli su fudbaleri skandinavske reprezentacije. Jonas Wind odlično se snašao uposlio Christiana Eriksena, koji jako snalžljivo pogađa za 1:0.

Zanimljivo da je veznjak Danske prije 1100 dana ili tri godine kolabirao na EURU i meču protiv 13. juna protiv Finske.

Mnogi su smatrali da je završio sa fudbalom, ali Eriksen se vratio jači nego ikada i piše najljepše stranice fudbalske historije.

Nije bilo šansi vrijednih pomena do kraja prvog poluvremena, osim još jedne Eriksena pred kraj prvih 45 minuta.

Sastav Matjaža Keka igrao je hrabru utakmicu, Andraž Šporar našao se u dobroj prilici, pao je u šesnastercu Danske traživši penal. Na prvu je sudac Sandro Schärer odmahuo rukom, a onda se sve provjeravalo u VAR sobi. Međutim, poslije i provjere penala nije bilo.

Veliku priliku kreirali su Danci, kada se Rasmus Hojlund našao u zicer poziciji, ali nestvarnu odbranu imao je Jan Oblak koji se sjajno postavio.

Mogli su Slovenci u 67. minutu kazniti propuštene šanse protivnika, Šeško je centrirao i pogodio Čerina u doslovno u glavu, ali igrač Slovenije nije bio snalažljiv i šutirao je pored gola Kaspera Schmeichela.

Nastavili su hrabri Slovenci da igraju odlučno, Šeško je pogodio stativu nakon još jedne bombe, a to je bila uvertira za poravnanje.

Nekoliko minuta kasnije Erik Janža šutirao je sa ruba kaznenog prostora, lopta je na putu do mreže zakačila i Hjulmanda i završila iza leđa Schmeichela.

Bliže pobjedu u finišu bili su Kekovi fudbaleri, ali na kraju je ostalo 1:1.

Drugi meč ove grupe večeras od 21 sat u Gelsenkirchenu igrat će Engleske i Srbija.

(N1)

Učitaj još novosti