16. 06. 2024 - 17:26
Hezonji propao transfer u Barcelonu, a sada se pojavile nove...
907
Shares
Hezonji propao transfer u Barcelonu, a sada se pojavile nove glasine

Hezonji propao transfer u Barcelonu, a sada se pojavile nove glasine

16. 06. 2024 - 17:26
0
Shares

Španska Marca objavila je početkom sedmice da je Mario Hezonja novi košarkaš Barcelone, ali hrvatskom košarkašu je propao transfer što je jučer bila jedna od glavnih vijesti u svijetu košarke.

Hezonja neće nositi dres Barcelone, iako je bilo skoro sve dogovoreno, a sada nisu poznati razlozi zbog čega je sve propalo.

Pojedini mediji špekulišu da je došo do nesporazuma na finansijskom aspektu, ali to su sve špekulacije.

Spominje se da je Barca je brutalno izigrala hrvatskog košarkaša. Mundo Deportivo tvrdi da je apsolutno sve bilo dogovoreno, no da su Katalonci odustali zbog izjava koje je nakon posljednje utakmice u sezoni imao hrvatski košarkaš.

Vodeći koašrkaški mediji i stranice već prenose vijest o nastavku karijere hrvatskog reprezentativca.

Ono što je sigurno, Hezonja sigurno nećče ostati u Real Madridu. Prije priče oko Barcelone govorilo se o mogućem transferu u Partizan, ali i povratku u Panathinaikos.

Nove glasine govore da bi se Hezonja mogao vratiti u NBA gdje je igrao od 2015. do 2020. godine za Orlando Magic, New York Knickse i Portland Trail Blazerse.

Hezonja je i na meti vodećih evropskih klubova, pa ćemo vidjeti koja će konačna odluka biti.

Mario Hezonja je protekle sezone bio najbolji strijelac Real Madrida u elitnom rangu evropske košarke. Prosječno je u Euroligi ubacivao 13.5 poena i hvatao je 4.5 skokova po meču.

Florentino Perez je lično od njega tražio da potpiše novi ugovor. Dugo je šutio o tome i očigledno je mutio sa strane sa svojim nekadašnjim klubom, gdje je nastupao u periodu od 2012. do 2015. godine.

Nešto skromniji učinak imao je u prvenstvu Španije. Hrvatski reprezentativac je ubacivao 10.6 poena u prosjeku, a Real se prošetao do nove titule prvaka ove zemlje.

U Evropu se vratio 2021. godine u dresu Panathinaikosa, a nastupao je još za ruski UNICS Kazan, prenosi Sportsport.ba

Učitaj još novosti