16. 06. 2024 - 14:59
U subotu je Livaković spašavao Hrvatsku od fijaska, već od...
907
Shares
U subotu je Livaković spašavao Hrvatsku od fijaska, već od danas je pred zvučnim transferom

U subotu je Livaković spašavao Hrvatsku od fijaska, već od danas je pred zvučnim transferom

16. 06. 2024 - 14:59
0
Shares

Hrvatska je start Eura otvorila ubjedljivim porazom od Španije sa 3:0. Da nije bilo Dominika Livakovića na golu poraz bi bio još teži pošto je sjajni golman bio jedna od rijetkih svijetlih tačaka Vatrenih.

Livaković se pretvara u drugog golmana kada brani za reprezentaciju tako je bilo i protiv Španije kada je imao niz zapaženih intervencija, posebice u drugom poluvremenu.

Iskusni čuvar mreže je panterskom intervencijom zaustavio Laminea Yamala te tako spriječio Vatrene jednog od najtežih poraza na velikim takmičenjima, barem kada je u grupna faza u pitanju.

I to baš kad je Livaković branio na Olimpijskom stadionu u Berlinu stigla je vijest o mogućem transferu bivšeg Dinamovca, a otkriveni su i detalji.

Naime, britanski Daily Record je objavio vijest kako je Celtic za Livakovića ponudio cifru od devet miliona eura te se nada da će ta cifra biti dovoljna za ukuse Fenerbahčea.

Prvak Škotske je u potrazi za novim golmanom nakon što je Joe Hart otišao u penziju, a Livaković koji je prošle sezone branio u 40 mečeva za Fenerbahče je postao ozbiljna meta.

Inače, osim Celtica navodno Livakovića želi i novi član Premiershipa Ipswich Town pa bi eventualni odlazak na Ostrvo definitivno predstavljao pravi izazov za dečka iz Zadra.

Na klupu Fenerbahčea je nedavno stigao Jose Mourinho, turski velikan će i u novoj sezoni imati velike ambicije, a dosadašnje informacije su glasile da je cilj zadržati Livakovića.

Ipak, postavlja se pitanje koliko je jedinica Vatrenih spremna na ostanak u Turskoj nakon svih dešavanja u prošloj sezoni te fizičkog napada nakon utakmice sa Trabzonsporom.

Livaković bi obično bio i glavna meta kritika kada istanbulski Kanarinci ne bi ostvarili pobjedu, dok je u jednom trenutku ozbiljno razmišljao i o odlasku.

"Livaković je znao da je pogriješio kod gola protiv Trabzonspora, poslije utakmice me stidljivo zagrlio. Tresao se od bijesa. Bio je uplakan pa sam i ja njega zagrlio", govorio je Ismail Kartal, bivši trener Fenerbahčea o Hrvatu.

U tim momentima jako su bili uznemireni i Livakovićevi roditelji u Hrvatskoj, a u Fenerbahčeu je vladala bojazan da li će se golman uopšte vratiti u Istanbul sa jednog reprezentativnog okupljanja.

Na kraju je sezonu ipak završio na golu Fenerbahčea, a nakon ponude Celtica pitanje da li će i dalje braniti za Kanarince ostaje potpuno otvoreno.

Nekadašnji golman Dinama je protiv Španije odbranio ono što se dalo odbraniti te neće biti iznenađenje ukoliko se još neki klub uključi u trku za njegovo dovođenje.

Podsjećanja radi, Livaković je prošlog ljeta stigao na Sukru Saracoglu kada je plaćen 6.65 miliona eura pa bi Fenerbahče na njemu mogao i zaraditi.

U narednih desetak dana će mu fokus biti isključivo na reprezentaciji i ostatku grupne faze Evropskog prvenstva. Novi ispit je već u srijedu kada Vatreni igraju meč 2. kola protiv Albanije, prenosi Sportsport.ba

Učitaj još novosti