15. 06. 2024 - 21:48
MLADI BH REPREZENTATIVAC: Admir Bristrić u društvu slavnog...
907
Shares
MLADI BH REPREZENTATIVAC: Admir Bristrić u društvu slavnog Hrvata stigao u Ukrajinu na potpis ugovora

MLADI BH REPREZENTATIVAC: Admir Bristrić u društvu slavnog Hrvata stigao u Ukrajinu na potpis ugovora

15. 06. 2024 - 21:48
0
Shares

Za Bristrića, kojeg su htjeli mostarski timovi Zrinjski i Velež, otvorila se dobra opcija za nastavak uspješne karijere i takvu šansu nije htio da propusti.

Napadač iz Gradačca potpisao je jednogodišnju posudbu u redovima ukrajinskog Polissya Zhytomyr. Radi se o ekipi koja je prošle sezone prvi put nastupala u najvišem rangu ukrajinskog fudbala i završili su na petom mjestu, pa će igrati u Evropi.Olimpija je odlučila pustiti Bristrića na posudbu, a postoji otkupna klauzula od 1,1 milion eura, što Ukrajinci mogu da aktiviraju ako budu zadovoljni nastupima ovog mladog fudbalera.

Bristrić je u Ukrajinu stigao sa legendarnim bivšim reprezentativcem Hrvatske Juricom Vranješom koji je igrao za nekoliko bundesligaša.On je među prvima uočio kvalitete Bristrića, još u vremenu kada je igrao za juniore Slobode, te je od tada odlučio da mu pomaže i da se brine o njegovoj karijeri.

U21 reprezentativac naše zemlje igrao je za juniore Slobode i Zrinjskog, u Hrvatskoj bio član Rijeke i Hrvatskog dragovoljca, da bi potom prešao u Sloveniju potpisavši za Olimpiju s kojom je bio prvak.Njegova je želja da uspješnim nastupima na klupskoj razini ispuni svoje dječačke snove i da postane član seniorske reprezentacije BiH, a njegovog idola nije teško pogoditi. Naravno, radi se o Edinu Džeki.

"Volio bih neke stvari da naučim od njega. Volim da gledam njegove utakmice, neke stvari koje on radi ja pokušavam da kopiram. Nisam se s njim upoznao, volio bih jednog dana. Što se tiče ostalih 'zvijezda', poznajem Muhameda Bešića. Naravno da ih sve volim gledati i utakmice reprezentacije uvijek su posebne, bez obzira ko od igrača igra i ko je protivnik ili koji je nivo takmičenja".

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti