15. 06. 2024 - 20:21
MODRIĆ U LOŠEM STANJU: Nije mu bilo ni do čega, a onda ga je...
907
Shares
MODRIĆ U LOŠEM STANJU: Nije mu bilo ni do čega, a onda ga je ugledao heroj Španije

MODRIĆ U LOŠEM STANJU: Nije mu bilo ni do čega, a onda ga je ugledao heroj Španije

15. 06. 2024 - 20:21
0
Shares

Luka Modrić i njegova Hrvatska su doživjeli težak udarac na startu Evropskog prvenstva pošto su poraženi od Španije sa visokih 3:0. Poslije utakmice je viđena scena koja najbolje pokazuje kakva igračka legenda je kapiten Vatrenih.

To što su Španci najavljivali to si u uradili. Objašanjavali su kako će zaustaviti Modrića na startu turnira te su u tome i uspjeli.

Tokom meča Modrić definitivno nije bio na svom nivou, a Zlatko Dalić ga je iz igre izveo nakon sat vremena igre.

Poslije posljednjeg sudijskog zvižduka Modrić je bio vidno utučen, odavno nije viđen u takvom stanju, vjerovatno razočaran rezultatom.
Modrić je izgledao kao da mu nije bilo ni do čega, to je govorio i njegov govor tijela. Jasno je da mu je dres hrvatske svetinja te da ga svaki poraz boli.

Kakva je veličina zapravo Modrić najbolje se vidjelo kada ga je ugledao Alvaro Morata jedan od strijelaca za Crvenu furiju.


Naime, kad ga je ugledao Morata je odmah krenuo prema Modriću pozdravio se s njim te mu iskazao poštovanje te je uslijedio i kratki zagrljaj. Snimak pogledajte ovdje.

Španija u drugom kolu igra meč protiv Italije, dok će Hrvatska na megdan Albaniji. Taj duel bi za Vatrene mogao biti odlučujući.

Učitaj još novosti