15. 06. 2024 - 15:49
ARSENAL DOBIJA PRVO POJAČANJE OVOG LJETA: Žele napraviti...
907
Shares
ARSENAL DOBIJA PRVO POJAČANJE OVOG LJETA: Žele napraviti veliki problem Manchester Unitedu

ARSENAL DOBIJA PRVO POJAČANJE OVOG LJETA: Žele napraviti veliki problem Manchester Unitedu

15. 06. 2024 - 15:49
0
Shares

Nakon što su i ove sezone izgubili trku za prvo mjesto, te je Manchester City ponovo postao prvak Engleske jasno je da Topnici trebaju nova pojačanja.

Kako stoje stvari Arteta je odlučio da želi da njegovo prvo pojačanje ovog ljeta bude vezni fudbaler Evertona Amadou Onana.

Kako javljaju mediji sa Otoka Arsenal je ozbiljan i već su krenuli u ofanzivu kada je riječ o dovođenju Amadoua Onane iz Evertona.Sve ovo bi moglo napraviti velike probleme Manchester Unitedu koji također želi dovesti igrača Evertona, ali ne Onanu nego Branthwaitea.Naime, Everton za Branthwaitea traži oko 70 miliona funti kako bi ga pustili da potpiše za Manchester United, ali sve to bi se vrlo lako moglo promijeniti.

Naime, ukoliko Arsenal dovede Onanu to bi značilo da Everton ne mora prodati Branthwaitea u Manchester United, te da ga mogu zadržati.

Evertonu je potrebna prodaja jednog igrača prije juna zbog pozicije u kojoj se nalazi kada je riječ o financijskom fair playu. Ukoliko Onana pređe u Arsenal stvari bi uveliko bile bolje za Everton.

Sam Onana je priznao da teži ka odlasku u veći klub.

"Na prošlim turnirima vidjeli ste igrače kako se dokazuju i odlaze u veće klubove. To je ono čemu težim."Sanjam o tome da za tri godine igram u nekom od najvećih klubova na svijetu, a također želim sa Belgijom biti i na Svjetskkom prvenstvu 2026. godine.

Naravno biti ću profesionalac. Pod ugovorom sam sa Evertonom i moje je da igram, a drugi ljudi će raditi svoje tvari", rekao je Onana.

Učitaj još novosti