14. 06. 2024 - 23:18
NEVJEROVATNO U ATINI: Olympiakos na nestvaran način ostao bez...
907
Shares
NEVJEROVATNO  U ATINI: Olympiakos na nestvaran način ostao bez titule

NEVJEROVATNO U ATINI: Olympiakos na nestvaran način ostao bez titule

14. 06. 2024 - 23:18
0
Shares

Panathinaikos večeras slavi 40. titulu prvaka Grčke. Uspio je tim Ergina Atamana nadoknadi minus od 2-0 u finalnoj seriji s tri uzastopne pobjede je došao do naslova prvaka.

Odlučujući meč finalne serije donio je dosta uzbuđenja. Na kraju je ključni napad tima iz Pireja na bizaran način upropastio Nigel Williams-Goss i tu je bio kraj.

Olympiakos bolje otvara meč. Krenuli su zaista fenomenalno u utakmicu, bili su napadački i defanzivno raspoloženi i jako brzo su stvorili 11 poena prednosti.Međutim, brzo se Pao vratio. Nije rivalu dozvolio da se previše odvoji, no ipak je Olympiakos na mali odmor otišao s dva poena prednosti, 22:20.

Kontrolisali su gosti rezultat do sredine igre u drugom periodu, nakon čega slijedi sjajna serija Panathinaikosa. U jednom trenutku odlaze i na dvocifrenu prednost, da bi na odmor domaći tim otišao s devet poena prednosti, 48:39.Tokom treće dionice viđena je rezultatska klackalica. Oba tima su imala svoje periode igre i vodstva, a Panathinaikos je na ulasku u posljednju dionicu u prednosti od jednog poena, 65:64.

Tim Ergina Atamana je konstantno vodio u posljednjoj dionici. Išla je razlika i na plus devet, no Olympiakos se nije imao namjeru predati i ostali su u igri do samog kraja.

Međutim, na sedam sekundi prije kraja i plus tri za Pao (85:82), košarkaš Olympiakosa Nigel Williams-Goss pravi početničku grešku. Nije ubacio loptu sa strane za pet sekundi i crveno-bijeli gube posjed.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti