14. 06. 2024 - 18:39
JOŠ JEDAN TRANSFER PORED DŽEKE: U Hajduk stiže hrvatska...
907
Shares
JOŠ JEDAN TRANSFER PORED DŽEKE: U Hajduk stiže hrvatska legenda sa platom od 15 miliona eura?

JOŠ JEDAN TRANSFER PORED DŽEKE: U Hajduk stiže hrvatska legenda sa platom od 15 miliona eura?

14. 06. 2024 - 18:39
0
Shares

Hajduk je imenovanjem legendarnog Italijana Gennara Gattusa za novog trenera izazvao pravo oduševljenje prema navijačima i tako pokazao da je Nikola Kalinić pravi čovjek na pravom mjestu u klubu.

Ubrzo po angažmanju proslavljenog Italijana pojavila se informacija kako Hajduk kreće po potpis Edina Džeke, ali tu nije kraj planovima sportskog sektora hrvatskog velikana.

Ivan Rakitić je prema pisanju hrvatskih medija velika želja svih na Poljudu, pa i Kalinića sa kojim je dijelio svlačionicu u zlatnim danima reprezentacije Hrvatske.

Rakitić u Al Shababu ima platu od 15 miliona eura po sezoni što je svakako cifra koju Splićani ne mogu platiti, ali ugovor mu traje do ljeta 2025. godine i nadaju se da bi posljednje godine karijere želi provesti u domovini gdje nikada nije nastupao.

Osim toga, Rakitićev kum je Marko Bralić – Keto, koji je veliki navijač splitskog Hajduka. Bralić je na društvenim mrežama često znao objavljivati fotografije legendarnog veznjaka s porukama poput “Vrime je”, čime kumu poručuje da ga želi vidjeti u Hajduku.

Iza Hrvata je zavidna evropska karijera u kojoj je nastupao za momčadi poput Basela, Schalkea, Seville i Barcelone, a u Saudijskoj Arabiji je od januara ove godine.

(sportam.info)

Učitaj još novosti