14. 06. 2024 - 17:25
MANCHESTER UNITED IMA PRVO POJAČANJE: Poznato je koliko će...
907
Shares
MANCHESTER  UNITED IMA PRVO POJAČANJE: Poznato je koliko će sedmično zarađivati u klubu

MANCHESTER UNITED IMA PRVO POJAČANJE: Poznato je koliko će sedmično zarađivati u klubu

14. 06. 2024 - 17:25
0
Shares

Engleski internacionalac i jedan od najperspektivnijih defanzivaca u Premier ligi Jarrad Branthwaite je dogovorio lične uslove sa Manchester Unitedom, prenose otočki mediji.

Branthwaite se oduvijek pominjao kao najveće, odnosno najskuplje pojačanje ‘Crvenih đavola’ koji ogromnim koracima gaze ka njegovom angažmanu.

Otočki mediji, konkretno Times Sport prenosi kako su lični uslovi sa Englezom dogovoreni, te da preostaje samo dogovor sa Evertonom koji neće biti toliko težak.

Ono što je gore navedeni izvor saznao je sedmična plata koja će biti između 150 i 160 hiljada funti sa tendecijom rasta u narednim sezonama.

Everton će gotovo izvjesno zaraditi oko 75 miliona eura, što će biti jedna od navećih prodaja u historiji ovog kluba, što je ogromna stvar u trenutku kad je kolektiv u velikim problemima.

Brantwaite se ove sezone sjajnim partijama nametnuo INEOS-u, ali i Eriku ten Hagu kao profil nogometaša koji će u sezonama ispred nas biti nosioc odbrane slavnog velikana.

21-godišnjak odlično pokriva obje strane na poziciji centralnog defanzivca, dok se očekuje da uz Lisandra Martineza bude stub odbrane ispred Andrea Onane.

Učitaj još novosti