14. 06. 2024 - 15:42
TRENER SARAJEVA DOBIJA SVE: Titula je jedini cilj za njega
907
Shares
TRENER SARAJEVA DOBIJA SVE: Titula je jedini cilj za njega

TRENER SARAJEVA DOBIJA SVE: Titula je jedini cilj za njega

14. 06. 2024 - 15:42
0
Shares

Iznenada je prije dva dana Fudbalski klub Sarajevo za novog trenera proglasio hrvatskog stručnjaka Zorana Zekića. Iako je nekada ranije bio kandidat za bordo klupu, posljednjih dana se nije spominjao u kontekstu tima sa Koševa, ali mu je uprava FK Sarajevo odlučila dati šansu.Sarajevo je nakon turbulentne sezone smijenilo Simona Rožmana. Spominjali su se potom Husref Musemić, Safet Sušić i Meho Kodro, a onda odjednom - Zekić.

Zekić je kao trener vodio timove u Hrvatskoj, Mađarskoj, Albaniji i Moldaviji u više od 350 ligaških i evropskih utakmica. Zoran je za FK Sarajevo nastupao kao igrač i dobro poznaje očekivanja kluba.Interesantno je da je Zekić bio i jedan od trenera koji su dobro kotirali prilikom izbora šefa struke Hajduka, ali se splitski klub odlučio za Gennara Gattusa, a Zekić potom postigao dogovor sa rukovodstvom Sarajeva i prvi put će raditi u Premijer ligi BiH kao trener.

Zekić je dobio uslove kakvi se samo poželjeti mogu. Ono što je bio jedan od ključnih faktora pri njegovoj odluci da prihvati poziv s Koševa je svakako "no limit" budžet.Neslužbene informacije govore da mu je rečeno  da ima odriješene ruke i svu slobodu u kreiranju igračkog kadra. Dakle, Zekić će sam da bira koje igrače želi da dovede, a koje više ne želi imati u timu. Obećana mu je potpuna podrška u svemu što naumi i klub je spreman stati iza svakog njegovog poteza.

Naravno, podrazumijeva se da će Zekić sam da izabere članove stručnog štaba i da formira svoj tim. To će tek da napravi, ali navodno će jedan od njih biti Vučina Šćepanović, koji će mu pomoći oko upoznavanja igrača i s kojim će sarađivati tokom sezonme.

Bivši igrač Sarajeva  svakako najbolje poznaje situaciju i moći će do u detalje da Zekiću prenese informacije o svakom igraču.

Sve to djeluje bajno za 50-godišnjeg hrvatskog stručnjaka, ali ima i jedna "mana". Ono što mu je rečeno iz kluba, iako to vjerovatno nijedna strana neće javno iznijeti,  je da da je titula jedini cilj i da se neće zadovoljiti samo plasmanom u Evropu, što je slučaj bio ranije.

Na Koševu su shvatili da je nakon svega što su uložili i napravili suludo zadovoljavati se plasmanom u Evropu i da je da je titula jedini cilj.

Upravo zbog toga je Zekić i doveden, upravo zbog toga su mu obećali sve što poželi i dali svu slobodu, a hoće li na kraju sve strane slaviti ili će uslijediti novo razočarenje, pokazat će nam vrijeme.Sarajevu slijede pripreme, 18. juna saznat će rivala u pretkolu Konferencijske lige, dok će se paralelno rješavati pitanje igračkog kadra, raditi na transferima. Još nije poznato da li će Sarajevo imenovati nasljednika Senijada Ibričića, no i to pitanje će uskoro biti stvar prošlosti. 

Klub sa tradicijom, velikom armijom navijača, sada i jako povoljnim financijskim uslovima, ne bi svakako trebao da se zadovoljava sitnicama i mora da razmišlja o tituli, ali ako neko zna kako stvari preko noći mogu da se promijene nagore, onda su to svi simpatizeri Sarajeva, čiju su sreću i velike snove u trenutku znale da sruše nepredviđene rezultatske krize i loše procjene u angažovanju onih koji treba da se pobrinu da se na Koševu u maju čuju šampionska zvona.

 

Učitaj još novosti