13. 06. 2024 - 07:46
DONČIĆ NIJE IMAO SREĆE : Scene nakon novog poraza Dallasa u...
907
Shares
DONČIĆ NIJE IMAO SREĆE : Scene nakon novog poraza Dallasa u NBA finalu

DONČIĆ NIJE IMAO SREĆE : Scene nakon novog poraza Dallasa u NBA finalu

13. 06. 2024 - 07:46
0
Shares

Rekordna 18. titula prvaka NBA lige na korak je od Celticsa.Tim iz Bostona je protekle noći slavio u Dallasu i došao je na pobjedu od cilja, a u prilog im ide činjenica da nijedna ekipa nikada u doigravanju nije uspjela preokrenuti seriju u kojoj je gubila 3:0.

Mavsi odlično ulaze u meč. Kontrolisali su igru i rezultat u uvodnim minutama, imali su čak i plus 13 tokom prve dionice, no Celticsi se vraćaju i nakon 12 minuta igre prednost je smanjena na samo minus jedan, 31:30.

Domaći sastav uglavnom je imao prednost i u drugoj dionici. Celticsi su na momente znali preuzeti vodstvo, ali bez značajnije prednosti za tim iz Bostona.Početkom posljednje četvrtine Boston odlazi na plus 21, no Luka i Kyrie se nisu predavali i uspjeli su se vratiti u utakmicu. Došli su Mavericksi do samo minus jedan (93:92), ali su na četiri minute prije kraja ostali bez Dončića koji je dobio šestu ličnu grešku.

Tu je bio i kraj svih nadanja Dallasa. Celticsi su do kraja meča uspjeli prelomiti meč na svoju stranu, dobili su susret sa 106:99 i došli su do ogromnih 3:0 u finalnoj seriji.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Jayson Tatum s 31 poenom, pratio ga je Jaylen Browna s 30.

Kod Dallasa Kyrie Irving je meč završio s 35 poena, dok je Luka Dončić ubacio 27 koševa.Luka Dončić ljut zbog suđenja
Luka Dončić je nakon utakmice bio veoma frustriran i ljut zbog suđenja u trećoj utakmici NBA finala.Slovenac je optužio sudije da ne dopuštaju fizički kontakt i da nema smisla suditi na takav način u jednom NBA finalu.

"Nismo mogli igrati fizičku košarku. Neću reći ništa više, ali svirati šest prekršaja u NBA finalu. Ma dajte. Morate biti bolji od toga"; poručio je Luka Dončić.Pred Dončićem i Dallasom je nemoguća misija u finalu. Niko nikad nije uspio da se vrati od tri utakmice minusa u doigravanju i Celticsi već lagano otvaraju šampanjac.

Ipak, za mnoge su ove kritike suđenja dokaz da je Luka veoma loš gubitnik i da su protesti samo znak nemoći koju Dončić i ostatak ekipe imaju protiv Celticsa.

(sportsport.ba)

Učitaj još novosti