12. 06. 2024 - 12:55
Marca: Vrijeme je pokazalo da je Guardiola bio u pravu, Dalić...
907
Shares
Marca: Vrijeme je pokazalo da je Guardiola bio u pravu, Dalić će kopirati Pepa

Marca: Vrijeme je pokazalo da je Guardiola bio u pravu, Dalić će kopirati Pepa

12. 06. 2024 - 12:55
0
Shares

Hrvatska i Španija odigrat će u subotu, s početkom u 18 sati, utakmicu 1. kola skupine B na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Susret u Berlinu pojedini španjolski mediji najavljuju kroz moć i ulogu Joška Gvardiola.

"Hrvatska želi iznenaditi Španjolsku 'guardiolizacijom' najskupljeg braniča u povijesti", naslov je Marcinog teksta. U njemu se podsjeća da je Manchester City prošlog ljeta "platio gotovo 90 milijuna eura za stopera, igrača koji je bio i na radaru Real Madrida. Guardiolinom timu trebao je više i zato je City bio brži pa je na stol stavio jedan od najvećih iznosa ikad plaćenih za braniča".

Navodi se i da je Guardiola u Gvardiolu odmah vidio igrača od kojeg momčad može profitirati i izvan stoperske pozicije te da ga je preusmjerio na mjesto lijevog beka, unatoč sumnjama i kritikama koje su se pojavile kada je s time krenuo.

Istaknuo se i kao strijelac
"Potpisali smo najbolje krilo na svijetu!" rekao je nedavno Guardiola nakon što je Gvardiol postigao dva gola Fulhamu, zaokruživši tako sjajan mjesec u kojem je bio strijelac i u utakmicama protiv Reala, Lutona i Nottingham Foresta.

"Vrijeme je pokazalo da je Guardiola bio u pravu", piše dalje Marca, uz podsjetnik na to koliko se Guardiola divi 22-godišnjem hrvatskom reprezentativcu zbog radnih navika i volje za napredovanjem.

"Gvardiolove izvedbe s Manchester Cityjem bile su takve da je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić odlučio kopirati Pepovu formulu", nastavlja Marca i zaključuje da je Gvardiol za Dalića "idealan igrač za zaustavljanje nevjerojatnog potencijala koji Španjolska ima u Danielu Carvajalu i Lamineu Yamalu na desnom krilu", prenosi index.hr.

Učitaj još novosti